Weibo väljer banker inför sekundärnoteringen i Hongkong - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Weibo väljer banker inför sekundärnoteringen i Hongkong

Alibaba-uppbackade Weibo, som driver Kinas största mikroblogg, har valt bankerna som ska hantera dess sekundärnotering i Hongkong under andra halvåret 2021. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Det är hos Goldman Sachs, Credit Suisse och CLSA som arbetsuppgiften landat på bordet.

Weibo kan i samband med noteringen dra in upp till 700 miljoner dollar, motsvarande 5,8 miljarder kronor, enligt insynspersonerna. De uppgav också att Alibaba överväger att sälja cirka fem procent av sina aktier för att bredda investerarbasen.

Weibo är listat på Nasdaq där marknadsvärdet uppgår till 13,2 miljarder dollar, motsvarande 109,5 miljarder kronor.

Att bolaget siktar på en sekundärnotering närmare hemmaplan beror på de ökade geopolitiska spänningarna med USA. Detta har fått en negativ effekt på kinesiska bolag noterade i USA genom att översynen mot dem trappats upp. Alibaba var först ut att initiera trenden med en sekundärnotering i Hongkong.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Weibo

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Weibo

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev