Wesc: Tvärnit under pandemin - Mangold
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Wesc: Tvärnit under pandemin - Mangold

WeSC:s försäljning minskade under det andra kvartalet som en följd av den pågående pandemin. Den nordamerikanska marknaden, där bolaget har merparten av sin försäljning, har under perioden varit nedstängd.

Leveranser till varuhus har skjutits framåt. Lager har i tillägg fått säljas ut till rabatterade priser
vilket påverkat bruttomarginalen negativt. Intäkterna minskade med 50 procent till 3,3 miljoner kronor jämfört med samma period förra året. Åtgärder för att sänka kostnader har även genomförts vilket minskat förlusten.

Prognoser skjuts framåt
Mangold har valt att skjuta försäljningsprognoserna ett hack framåt i tiden vilket medför sänkta prognoser. Bolaget som är i en turn-around har fått en motig väg framåt. Distributionskanalen modevaruhusen som tidigare varit lyckosam har inte fungerat under pandemin. För att överbrygga detta har WeSC tagit upp lån. Dock utesluter vi inte att ytterligare kapitaltillskott krävs för att driva bolaget framåt. Europamarknaden ska bearbetas och global e-handel ska rullas ut vilket kräver kapital.

Överbryggar tuff marknad
Trots tuffare tider bedömer Mangold att kostnadsåtgärder och ändrade försäljningskanaler bör ge ett lyft och att bolaget kan visa vinst under 2021. Införsäljning av vår/sommarkollektionen 2021 har inletts vilken fått ett positivt mottagande. Fler försäljningsställen väntas tillkomma vilket sammantaget får oss att stå fast vid att försäljningen kommer att ta fart under 2021.

Enligt vår DCF-värdering får vi ett värde på 3,30 kronor, en uppsida på 70 procent. Bolaget har slagit ihop aktier vilket gett en mer hanterlig kursnivå. Att investera i WeSC medför hög risk men samtidigt finns uppsida i aktien när väl försäljningen tar fart.

https://insight.mangold.se/wp-content/uploads/2020/08/WeSC-update-Q2-2020-08-27.pdf

Research feed

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Mangold

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt