Nyhet

Wicket

Wicket Gaming har en jättestor bruttolista med förvärvskandidater - vd

Spelutvecklingsbolaget Wicket Gaming har en lång bruttolista med förvärvskandidater som man arbetar med. Det säger företagets vd Eric De Basso i samband med en presentation hos Aktiespararna.

Wicket Gaming-chefen upprepade även att bolaget siktar på en lansering av Cricket Manager under det fjärde kvartalet. Något exakt datum vill han inte kommunicera. Världsmästerskapet pågår i Förenade Arabemiraten och Oman i höst från den 17 oktober till den 14 november. Målsättningen är att nå 10 miljoner nedladdningar inom tolv månader efter en global lansering. Detta skall ske genom performance marketing, influencer marketing, affiliate marketing och genom ambassadörer.

Wicket Gaming siktar på att expandera inom tre segment - Games, iGaming, Media.

- Vi håller på i dagsläget och utvärderar olika förvärvskandidater, säger Eric De Basso.
- Förvärvsstrategin jobbar vi stenhårt med, fortsätter han.

Wicket Gaming-chefen förtydligar med att det är främst inom iGaming och Media där man tittar på förvärv. Under kommande sex till tolv månaderna siktar företaget på 1-2 förvärv. Han ser förvärv som passar företagets kostym storleksmässigt, uppger Eric De Basso.

- De är mindre men absolut inte små, fortsätter han.

Wicket Gaming kommer också att namnge ytterligare ett spel framöver. Det spelet kommer att företaget att ta fram själva. De Basso tror på ytterligare ett managementspel, men kommenterade inte vad det är för typ som bolaget siktar på att utveckla.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Wicket Gaming

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Wicket Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt