Nyhet

Wicket

Wicket Gaming signerar avtal om förvärv av tyska Wegesrand

Spelutvecklingsbolaget Wicket Gaming har ingått en avsiktsförklaring om förvärv av tyska Wegesrand Verwaltungsgesellschaft för cirka 4 miljoner euro, motsvarande 40 miljoner kronor. Merparten av köpeskillingen betalas i form av nyemitterade aktier, enligt ett pressmeddelande.

Mönchengladbach-baserade Wegesrand har cirka 20 anställda och beskrivs som experter inom dataspelsutveckling, speldesign och digital utbildning. Bolaget väntas omsätta mellan 2-2,5 miljoner euro under 2021 med ett positivt rörelseresultat.

”Ledningen hos Wicket Gaming har identifierat potentiella synergier med Wegesrand koncernen och bägge bolagen delar en gemensam vision om att tillsammans kunna bli en större aktör inom vertikalerna Games, Media, iGaming och Education”, kommenterar Wicket Gamings vd Eric de Basso.

Wicket Gaming siktar på att underteckna ett slutligt köpeavtal vid årsskiftet 2021/2022. Efter att affären är genomförd kommer Wegesrands säljare och vd Thorsten Unger att bli en större ägare i Wicked Gaming.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Wicket Gaming

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Wicket Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt