Nyhet

Wise

Wise bekräftar planer på notering på Londonbörsen

Brittiska fintechbolaget Wise har nu formellt ansökt om en notering på Londonbörsen, vilket det har ryktats om. I samband med noteringen utannonseras även de finansiella siffrorna för räkenskapsåret 2021.

Det beskrivs som den första direktnoteringen av ett teknikbolag på Londonbörsen. Bolaget förmedlar att förfarandet utgör ett mer rättvist, billigare och transparent sätt för att bredda ägarbasen.

Det har på förhand ryktats om en värdering i området 4-5 miljarder pund.

Intäkterna i räkenskapsåret 2021 landade på 421 miljoner pund, motsvarande en årlig ökning om 54 procent från räkenskapsåret 2019. Totalt hjälpte man till att överföra 54,4 miljarder pund mellan länder för sex miljoner aktiva kunder.

Justerad ebitda blev 109 miljoner pund, motsvarande en marginal om 25,8 procent.

Räkenskapsåret 2022 sägs ha inlett positivt med stark efterfrågan. Bolaget planerar att publicera preliminära siffror för det första kvartalet i det nya räkenskapsåret nästa månad.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Wise

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Wise

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt