Wonderful Times Group ökar omsättning under andra kvartalet - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Wonderful Times Group ökar omsättning under andra kvartalet

Barnproduktbolaget Wonderful Times Group ökade omsättningen under det andra kvartalet. Nettoresultatet var oförändrat.

Omsättningen steg 15,2 procent till 18,2 miljoner kronor (15,8).

Ebitda-resultat blev 0,8 miljoner kronor (1,3), med en ebitda-marginal på 4,4 procent (8,2).

Resultatet efter skatt blev 0,5 miljoner kronor (0,5). Resultat per aktie hamnade på 0,12 kronor (0,12). Kassaflödet från löpande verksamhet efter rörelsekapitalförändringar uppgick till 1,9 miljoner kronor (-0,1).

Under det andra kvartalet 2021 ökade vår försäljning med 15 procent jämfört med samma kvartal föregående år. De utmaningar vad gäller varuförsörjningen, som vi nämnde i förra rapporten, påverkade oss tydligt under kvartalet. Leverans- tiderna är betydligt längre än normalt och fraktpriserna har stigit kraftigt. Vi försöker navigera på ett smart och hållbart sätt men omsättning och resultat har på grund av ovan nämnda utmaningar påverkats klart negativt under perioden", skriver vd Sofia Ljungdahl i rapporten.

Hon lyfter även fram att orderingången varit historiskt stark, och det är framförallt egna varumärken som ligger bakom detta. Nedgången i ebitda-resultatet förklarar hon enligt följande.

"Det lägre resultatet, trots omsättningsökningen, förklaras av att jämförelseperioden innehöll statliga stöd samt historiskt låga rörelsekostnader."

Hon menar också att företaget är på rätt väg.

"Fokus framåt ligger på tillväxt och den starka orderingången tycker vi är ett bevis på att vi är på rätt väg. Satsningar på IT-system, digitalisering och organisation görs för närvarande. Detta för att bygga en bra grund för framtida tillväxt. Vår goda finansiella ställning, med nettokassa och en soliditet på 85 %, skapar trygghet och möjliggör för vår planerade expansion", avslutar Ljungdahl.

Wonderful Times Group upprepar också sina finansiella mål.


Wonderful Times Group, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning18,215,815,2%
EBITDA0,81,3-38,5%
EBITDA-marginal4,4%8,2%
Nettoresultat0,50,50,0%
Resultat per aktie, kronor0,120,120,0%
Kassaflöde från löpande verksamhet1,9-0,1


http://media.finwire.com/media/FWS0064F81-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Wonderful Times

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Wonderful Times

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev