Nyhet

Xintela föreslår tidigare Sobi-chefen Maarten de Châteu till styrelsen

Styrelsen i Xintela föreslår Sobis tidigare medicinska chef Maarten de Châteu till ny styrelseledamot. Han har accepterat rollen och kommer gå med i styrelsen efter nästa bolagsstämma. Det framgår av ett pressmeddelande.

Maarten har, förutom att ha varit medicinsk chef, även arbetat med klinisk utveckling på Sanofi och som finansanalytiker i fem år. Han har tidigare grundat och varit vd för Cormorant Pharmaceuticals som sedan blev förvärvat av Bristol-Myers Squibb.

- Hans erfarenhet av partnerskap inom branschen och av finansiering kommer att vara av stort värde för Xintela. Jag ser fram emot att arbeta med vår nya och förstärkta styrelse när vi utvecklas vidare mot kliniska studier och kommersialisering, säger styrelseordförande Gregory Batcheller.

http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=41054

http://www.bequoted.com/beQPress/P_PressreleasesRecord.asp?Id=31355

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt