Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

XP Chemistries erhåller viktigt studieresultat - fortsätter godkännandeprocess för djurfoder

Kapsaicin-bolaget XP Chemistries har erhållit ett viktigt studieresultat gällande produktens säkerhet. Studiens slutsats är att bolaget inte ger upphov till mutationer eller andra förändringar av arvsmassan. Det kan därmed säkerställas att XP Chemistries kapsaicin är icke-mutagent. Detta är ett mycket viktigt resultat och möjliggör den fortsatta processen för att få produkten godkänd för användning i djurfoder och kosttillskott, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Studien har genomförts i Tyskland enligt OECD:s riktlinjer.

För användning av XP Chemistries kapsaicin inom affärsområdena Feed och Life är bolaget i behov av regulatoriska tillstånd, Feed Additive och Novel Food i EU, samt Gras Food & Feed i USA. Under processen för att erhålla dessa tillstånd måste bolaget ta fram studieresultat som visar på produktens säkerhet i dessa applikationer. Bolaget påbörjade därför under 2020 och början av 2021 studier enligt OECD:s riktlinjer.

- Det är mycket positivt att vi nu erhåller tydliga resultat som visar att vårt kapsaicin är helt säkert med anseende på mutagenicitet. Vi kan nu fortsätta arbetet mot få vårt kapsaicin godkänt för användning inom djurfoder och kosttillskott, säger Erik Nelsson, vd i XP Chemistries.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om XP Chemistries

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien XP Chemistries

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt