Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Xpecunia

Xpecunia genomför en nyintroduktion på Nordic SME med första handelsdag 21 juni

Xpecunia genomför en nyintroduktion på Nordic SME med första handelsdag den 21 juni. Det framgår av ett pressmeddelande.

Xpecunia bedriver utvinning av digitala valutor med hjälp av egenproducerad el från solanläggningar. Med hjälp av självlärande algoritmer kan Xpecunia utvinna den för stunden mest lönsamma digitala valutan.

Anmälningstiden löper från 31 maj till 9 juni. Teckningskursen är 6 kronor per aktie. Emissionsvolymen är 7,5 miljoner aktier och bolaget kommer vid fullteckning tillföras 45 miljoner kronor före emissionskostnader. Nyemissionen omfattas av teckningsförbindelser på 36,7 miljoner kronor, motsvarande 82 procent av erbjudandet.

Bolaget värderas före nyemissionen till 162 miljoner kronor.

- Det här året har varit händelserikt för kryptovalutor, och den senaste tidens turbulens har i mångt och mycket handlat om en sak, den stora påverkan som utvinningen av kryptovalutor har på vår miljö. Detta dilemma utgör grunden för Xpecunias existens. Med hjälp av egenproducerad solenergi har vi kunnat minska behovet av att köpa in extern el samtidigt som vi har fått bättre marginaler och minskat vårt miljöavtryck. Vi har visat att vår affärsmodell fungerar såväl i testmiljö som i storskalig produktion sedan vi upprättade vår senaste utvinningsanläggning Zincum. Vi har nu siktet inställt snabbare och kraftigare expansion med bibehållen lönsamhet. Genom en notering kan vi synliggöra för omvärlden att grön energi och kryptoutvinning är ett vinnande koncept, kommenterar Daniel Moström, vd i Xpecunia.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Xpecunia

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Xpecunia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt