Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Xpecunia genomfört riktad emission till investerargrupp ledd av Örjan Berglund

Xpecunia, som utvinner kryptovalutor med hjälp av egen solenergi, har genomfört en riktad emission om 8,4 miljoner kronor till en investerargrupp ledd av småbolagsinvesteraren Örjan Berglund. Det framgår av ett pressmeddelande.

Berglund har genom sitt bolag tecknat 89 procent av den riktade emissionen som genomfördes på 3 kronor, varefter antalet aktier i bolaget lyder 23 159 450 stycken.

”Det känns som ett fint betyg att få välkomna Örjan Berglund som delägare. Det är ett bevis på att Xpecunias stabila och lönsamma affär har potential att attrahera tillväxtkapital från bevisat skickliga investerare. Med detta kapital kommer Xpecunia nu kunna växa ännu snabbare då vi nu kan färdigställa våra siter redan under 2020", kommenterar Daniel Moström, vd för Xpecunia.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Xpecunia

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Xpecunia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt