Xpecunia har en utmärkt företagsledning och intressant teknik - Örjan Berglund

Nyhet

Xpecunia har en utmärkt företagsledning och intressant teknik - Örjan Berglund

Xpecunia, som utvinner kryptovalutor med hjälp av egen solenergi, har en utmärkt företagsledning och en intressant teknik. Det förmedlar småbolagsinvesteraren Örjan Berglund i en kommentar till Finwire.

Kommentaren sker mot bakgrund av att bolaget har genomfört en riktad emission om 8,4 miljoner kronor till en investerargrupp ledd av Berglund, som även är storägare i andra bolag som Parans, Taurus Energy och Clemondo.

”Det känns som ett fint betyg att få välkomna Örjan Berglund som delägare. Det är ett bevis på att Xpecunias stabila och lönsamma affär har potential att attrahera tillväxtkapital från bevisat skickliga investerare", uttryckte Xpecunias vd Daniel Moström i pressmeddelandet.

Småbolagsinvesteraren Örjan Berglund ställer sig positiv till Moström och gänget på Xpecunia. Han lyfter även fram att Xpecunias affärsmodell är skalbar. Bolaget har en modell vid namn Dynamics som baseras på artificiell intelligens (AI).

Därutöver ser Berglund - som står bakom Jörns Bullmarknad - positivt på kassaflödet i bolaget samt det faktum att det har en låg free-float av aktier.

Xpecunia ser framför sig en börsnotering under nästa år.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev