Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Xpecunia

Xpecunia minskar omsättning men ökar vinsten under tredje kvartalet

Kryptovalutabolaget Xpecunia redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade.

Omsättningen sjönk 22,0 procent till 8,5 miljoner kronor (10,9).

Rörelseresultatet blev 4,8 miljoner kronor (0,4), med en rörelsemarginal på 56,5 procent (3,7).

Resultatet före skatt var också 4,8 miljoner kronor (0,4).

Resultatet efter skatt blev 3,8 miljoner kronor (0,3).

"Stärkt av den lyckade introduktionen i juni har Xpecunia fortsatt att investera kraftigt i verksamheten och delar av dessa investeringar har börjat ge effekt på verksamheten mot slutet av Q3. /.../ Xpecunia gynnas av det ökade intresset för kryptomarknadens utveckling och dess allt mer sofistikerade lösningar såsom NFT och DeFi. Xpecunia fortsätter att agera riskaverterande väl medvetna om att kryptomarknaden är en volatil struktur. Det gäller att gasa, bromsa och planera framåt samtidigt. Därför bär vi ingen kryptorisk, vi tillverkar digitala valutor och säljer dem dagligen. Xpecunia utvärderar att behålla en mindre del av kryptoresultatet som en portföljinvestering", kommenterar vd Daniel Moström.

"Huvudsakligen har det förblivit mest lönsamt att tillverka ethereum och det finns bland intresserade en frågeställning om vad som händer när ethereum 2.0 tar vid. Tidsgränserna
har flyttat framåt ett flertal gånger och är flytande."

Xpecunia, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning8,510,9-22,0%
Rörelseresultat4,80,41 100,0%
Rörelsemarginal56,5%3,7%
Resultat före skatt4,80,41 100,0%
Nettoresultat3,80,31 166,7%


http://media.finwire.com/media/FWS0069FA7-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Xpecunia

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Xpecunia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt