Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Xvivo Perfusion utser ny vd för nyckelmarknaden Nordamerika

Medicinteknikbolaget Xvivo Perfusion har utsett Fredrik Dalborg till ny vd för Nordamerika, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Den nordamerikanska marknaden är bolagets viktigaste och tillväxten där väntas bli stark under kommande år, skriver bolaget. Vidare har Xvivo som mål att bli marknadsledande inom samtliga större organ på marknaden.

Fredrik Dalborg, som även kommer ingå i ledningsgruppen, uppges ha en stor internationell erfarenhet av medicinteknik och har jobbat i mer än 10 år på amerikanska Terumo BCT som är verksamma inom blodkomponenter och cellulär teknik.

"USA är världens största transplantationsmarknad och kommer att behålla den positionen under de kommande åren. Idag är vi marknadsledande inom lungor och har strategin på plats för alla större organ. Jag är säker på att vi kommer fortsätta våra framgångar i USA med Fredrik i en ledande roll. Han är en mångsidig, resultatdriven företagsledare med ett globalt tänk efter alla års erfarenhet från multinationella företag. Jag önskar Fredrik all framgång i denna spännande roll”, säger Dag Andersson, vd för Xvivo.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Xvivo Perfusion

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Xvivo Perfusion

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt