Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Yahoo Japan tror att 'jobba hemma'-trenden är permanent - överger 40 procent av kontorsyta

Verizonägda Yahoos verksamhet i Japan kommer överge 40 procent av sitt kontorsutrymme i Tokyo. Detta efter att bolaget kommit till insikten att "jobba hemma-trenden" är permanent. Det skriver Nikkei Asia.

Bolaget meddelar att cirka 30 000 kvadratmeter kontor, mer än fyra fotbollsplaner, kommer återlämnas när hyresavtalen löper ut, vilket kommer ha skett fram till i november.

Endast cirka 10 procent av Yahoos personal har arbetat på kontoret sedan covid-19-pandemin började.

Yahoo Japan har stimulerat distansarbete under pandemin. I oktober förra året började man betala ett månadsbidrag på 7 000 yen, motsvarande 64 dollar och höjde den sedan till 9 000 yen i april. Alla bolagets 8 000 anställda är berättigade till detta bidrag.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Verizon Communications

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Verizon Communications

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt