Nyhet

YIT presenterar nya finansiella mål och överväger sälja verksamhet i Ryssland

Finska byggjätten YIT tillkännager en ny fokuserad strategi för att leverera förutsägbara och marknadsledande resultat för åren 2022-2025. Samtidigt presenterar bolaget finansiella mål. Det framgår av ett pressmeddelande inför morgondagens kapitalmarknadsdag.

YIT siktar på att öka sina bostadsintäkter med över 20 procent till 2025 med en rörelsemarginal på över 10 procent. Bolaget undersöker även att avyttra sin Rysslandsverksamhet och det kapitalet skulle kunna användas för att driva lönsam bostadstillväxt i de växande städerna Finland, Polen, Tjeckien och Slovakien, skriver bolaget. Vidare skrivs att man siktar på att investera ytterligare 200 miljoner euro i attraktiva stadstomter till 2025 i dessa regioner.

Totalt för koncernen siktar byggjätten på att ha en rörelsemarginal om 6 procent år 2025.

YITs aktie har haft en svag utveckling på börsen och sedan början av 2017 är aktien ner drygt 36 procent. I år är aktien ner 2 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om YIT Corporation

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien YIT Corporation

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt