Nyhet

YIT:s

YIT:s rörelsevinst långt över förväntan

Finska byggjätten YIT redovisar en omsättning som var högre än väntat under tredje kvartalet. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst och det justerade rörelseresultatet kom att krossa analytikernas förväntningar.

Omsättningen sjönk 14,6 procent till 587 miljoner euro (687). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 549,7.

Rörelseresultatet blev 6 miljoner euro (-16). Rörelsemarginalen var 1,0 procent.

Justerat rörelseresultat utföll på 18 miljoner euro (16), väntat var 8,74, med en justerad rörelsemarginal på 3,1 procent (2,3).

Resultatet före skatt var -1 miljoner euro (-27). Resultatet efter skatt blev -3 miljoner euro (-26), och per aktie -0,02 euro (-0,12).

YIT förväntar sig att antalet slutförda hus i Finland och Central- och Östeuropa blir på en högre nivå under fjärde kvartalet. Samtidigt väntas infrastruktursegmentet bli drabbat av vissa lågpresterande projekt, uppges det.

Bolaget förväntar sig att leverera ett justerat rörelseresultat på över 85 miljoner euro för helåret.

YIT, MEURQ3-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ3-2020Förändring
Nettoomsättning587549,76,8%687-14,6%
Rörelseresultat6-16
Rörelsemarginal1,0%
Rörelseresultat, justerat188,74105,9%1612,5%
Rörelsemarginal, justerad3,1%1,6%2,3%
Resultat före skatt-1-27
Nettoresultat-3-26
Resultat per aktie, EUR-0,02-0,12
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM00688BF-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om YIT Corporation

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien YIT Corporation

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt