Nyhet

Zaptec

Zaptec vänder till förlust i Q1 - höjer guidningen för organisk tillväxt 2021

Norska laddstationsbolaget Zaptec redovisar en högre omsättning men vändning till rörelseförlust i det första kvartalet, jämfört med året innan. Bolaget höjer prognosen för den organiska tillväxten.

Omsättningen steg 63,2 procent till 73,1 miljoner norska kronor (44,8). Organisk tillväxt var 63 procent. Exportandelen ökade ordentligt till 38 procent (19).

Justerat ebitda-resultat uppgick till 5,5 miljoner norska kronor (4,4), med en justerad ebitda-marginal på 7,5 procent (9,8).

Rörelseresultatet blev -6,4 miljoner norska kronor (3,2).

Resultatet före skatt var -5,7 miljoner norska kronor (3,0), och efter skatt -6,4 miljoner norska kronor (3,0).

Bolaget höjer guidningen för den organiska tillväxten till att överstiga 70 procent under 2021.

Zaptec, MNOKQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning73,144,863,2%
EBITDA, justerat5,54,425,0%
EBITDA-marginal, justerad7,5%9,8%
Rörelseresultat-6,43,2
Rörelsemarginal7,1%
Resultat före skatt-5,73,0
Nettoresultat-6,43,0


http://media.finwire.com/media/FWM005F43F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Zaptec

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Zaptec

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt