Zenergy minskar rörelseresultat under fjärde kvartalet - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Zenergy minskar rörelseresultat under fjärde kvartalet

Modulbostadsbolaget Zenergy redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Omsättningen steg till 38,5 miljoner kronor (2,8).

Rörelseresultatet blev -6,2 miljoner kronor (-4,2).

Resultatet före skatt var -6,2 miljoner kronor (-4,3).

Resultatet efter skatt blev -4,3 miljoner kronor (-4,3).

Ingen utdelning föreslås (0).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -2,1 miljoner kronor (-3,7).

Likvida medel uppgick till 13,9 miljoner kronor (22,6).

"Fjärde kvartalet blev en tuff period för vår organisation. Vi startade både projektering och produktion av flerbostadshus och enfamiljshus. Gotlandsprojektet gav inte kalkylerad vinst främst på grund av förseningsvite. Vi har också arbetet med att bygga upp organisationen med behövlig kompetens", säger vd Urban Stenevi i en kommentar.


Zenergy, MkrQ4-2020Q4-2019
Nettoomsättning38,52,8
Rörelseresultat-6,2-4,2
Resultat före skatt-6,2-4,3
Nettoresultat-4,3-4,3
Kassaflöde från löpande verksamhet-2,1-3,7
Likvida medel13,922,6
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005B3D2-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Zenergy

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Zenergy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev