Zenicor minskar omsättning och rörelseresultat - corona har senarelagt försäljning

Nyhet

{newsItem.title}

Zenicor minskar omsättning och rörelseresultat - corona har senarelagt försäljning

Medicinteknikbolaget Zenicor redovisar minskande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten minskade.

Omsättningen sjönk 15,3 procent till 5 miljoner kronor (5,9). Det attribueras till pandemin och senarelagd försäljning.

Kostnader för aktiverat arbete för egen räkning uppgår till 1,6 miljoner kronor.

Rörelseresultatet blev 0,5 miljoner kronor (1,1), med en rörelsemarginal på 10,0 procent (18,6). Det är det femte kvartalet i rad med positiva siffror.

Resultatet före och efter skatt var 0,4 miljoner kronor (1,0), en minskning med 60 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,1 kronor (0,19), vilket innebär en minskning med 47,4 procent mot föregående år.

- Mycket glädjande nådde Zenicor ett positivt resultat även i första kvartalet 2021, trots en minskning i omsättningen på grund av senareläggning av nya affärer beroende på effekter av pandemin. Vi ser mycket positivt på en fortsatt spridning av den nya digitala vårdkedjan för arytmiutredning samt en fortsatt ännu större uppmärksamhet kring vikten av tidig diagnos och behandling av förmaksflimmer, kommenterar vd:n Mats Palerius.

Han fortsätter:

- Pandemin kommer även under andra kvartalet 2021 att sätta vissa begränsningar för tillväxten, men under andra halvan av 2021 räknar vi med att se en tillväxt igen vilket visar vägen mot vårt mål på över 30 procent årlig tillväxt.

Zenicor, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning55,9-15,3%
Rörelseresultat0,51,1-54,5%
Rörelsemarginal10,0%18,6%
Resultat före skatt0,41,0-60,0%
Nettoresultat0,41,0-60,0%
Resultat per aktie, kronor0,10,19-47,4%


http://media.finwire.com/media/FWS005F410-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Zenicor Medical

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Zenicor Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev