Nyhet

Zoomability

Zoomability har registrerats enligt nya EU-förordningen MDR/2017

Zoomability har registrerats enligt den nya EU-förordningen MDR/2017.

I november 2019 registrerade bolaget den terränggående elrullstol Zoom Uphill som medicinteknisk produkt klass 1 enligt det europeiska medicintekniska produktdirektivet MDD (Medical Device Directive 93/42/EEC). Sedan en tid tillbaka har EU tagit fram ett nytt medicintekniskt direktiv MDR (Medical Device Regulation). Det kommer nu att ersätta MDD i maj i år.

För att fortsättningsvis kunna klassa Zoom Uphill som medicinteknisk produkt har bolaget därför nu registrerat Zoomability i enlighet med den nya EU-förordningen MDR:2017/745C.

"Att vi nu uppfyller det nya EU- direktivet är viktigt för att man i vissa länder i Europa ska kunna få möjlighet att erhålla en kostnadsfri Zoom Uphill via landets hjälpmedelsförsörjning. Reglerna för detta varierar dock i de olika europeiska länderna", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Zoomability

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Zoomability

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt