Nyhet

Zoomability

Zoomability minskar omsättningen i första kvartalet - lättade coronarestriktioner börjar ge effekt

Elfordonsbolaget Zoomability redovisar minskande omsättning men ökat rörelseresultat i första kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen sjönk 14,3 procent till 1,2 miljoner kronor (1,4).

Rörelseresultatet blev 2,3 miljoner kronor (1,3), med en rörelsemarginal på 191,7 procent (92,9).

Resultatet före och efter skatt var -2,1 miljoner kronor (-1,1). Resultat per aktie hamnade på -0,75 kronor (-0,51).


"Även om omsättningen minskade något under första kvartalet 2021 jämfört med motsvarande period 2020 så hände det en hel del positiva saker. Vi kontrakterade nya distributörer i Tjeckien och Schweiz, och fick även klart med Region Kalmar, som första region i Sverige att erbjuda Zoomen som kostnadsfritt hjälpmedel", skriver Zoomabilitys vd Pehr-Johan Fager i rapporten.

Coronapandemin har fortsatt haft en negativ påverkan på bolagets distributörer under kvartalet, men den effekten uppges ha börjat avta under det andra kvartalet.

"Utan att säga för mycket om nuvarande kvartal 2, som kommer att redovisas i augusti, så kan vi
konstatera att vi redan nu börjar se effekt av de lättnader vad gäller coronarestriktioner som sker i en del länder", fortsätter Pehr-Johan Fager.

Han syftar främst på storordern som bolaget fick från USA i maj samt att det börjar hända saker i den europeiska marknaden också.

Zoomability, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning1,21,4-14,3%
Rörelseresultat2,31,376,9%
Rörelsemarginal191,7%92,9%
Resultat före skatt-2,1-1,1
Nettoresultat-2,1-1,1
Resultat per aktie, kronor-0,75-0,51


http://media.finwire.com/media/FWS005FBD4-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Zoomability

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Zoomability

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt