Nyhet

Zoomability

Zoomability ser stor efterfrågan i USA

Elfordonsbolaget Zoomability ser en stor efterfrågan i USA. Det skriver vd Pehr-Johan Fager i ett nyhetsbrev. Fokus ligger just nu på att leverera utestående order.

Den amerikanska verksamheten arbetar också på att ta fram en ny affärsplan för "post corona". Zoomability-chefen skriver också att man räknar med att kunna understödja dotterbolaget än mer när man fyllt på kassan från teckningsoptionsprogrammet.

"När det gäller Europa så har de nya 'coronavågorna' lagt lite sordin på utvecklingen. Vi är dock övertygade om att det kommer bli bättre fart Q3 och Q4. Det gäller speciellt Tyskland och Italien, men även övriga länder. Spanien kan också bli mycket intressant framöver, men jag får återkomma till det. Och nu har vi fått en ny order från Tjeckien", skriver Fager.

Zoomability tar också lite rörelsekostnader då man vill kunna ta tillvara på behovet i USA och undvika stopp i produktionen.

"Det medför visserligen ökade kostnader initialt då ledtider på exempelvis motorer och batterier är 3-6 månader, men det är något vi får hantera", skriver Fager.

När det gäller det planerade joint venture-bolaget i Kina hoppas Zoomability kunna signera detta i i juli.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Zoomability

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Zoomability

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt