Nyhet

Zoomability

Zoomability tecknar avsiktsförklaring för ett joint venture i Kina

Elfordonsbolaget Zoomability meddelar att de idag har tecknat en avsiktsförklaring för ett joint venture i Kina. Det framgår av ett pressmeddelande.

Zoomability ska tillsammans med Ruigu Robotics bilda ett joint venture med avsikten att producera och sälja fordonet Zoom Uphill men också utveckla nya produkter i Kina.

Ruigu kommer att driva processen och ska ta in kapital från ytterligare två intressenter som redan kontaktats. Ruigu Robotics är sprunget ur ett samarbetsprojekt mellan svenska Robotdalen samt kinesiska Yuyao Development Zone och ZJRG med syftet att hjälpa svenska innovationer få tillgång till den kinesiska marknaden och potentiella produktionsmöjligheter.

I den avsiktsförklaring som tecknats framgår det att alla produkter som produceras i Kina får endast säljas i Kina eller till Zoomability. De har också rätt till en royalty på obestämd storlek per såld produkt.

Zoomability kommer att äga 25 procent av aktierna, inneha en plats i styrelsen samt ha rätt att utse vd för det nya bolaget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Zoomability

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Zoomability

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt