Nyhet

Zoomabilitys nya aktieägare har för avsikt att vara långsiktiga - vd

Zoomabilitys nya aktieägare som gick in i den riktade nyemissionen har för avsikt att vara långsiktiga. Det säger vd Pehr-Johan Fager i en kommentar till Finwire.

Under morgonen meddelades det att bolaget beslutat om riktad nyemission om 689 655 aktier till ett nätverk av sex professionella investerare, däribland Jörns Bullmarknad. Emissionskursen är satt till 7,25 kronor per aktie, vilket baseras på en volymviktad genomsnittskurs innan den 11 augusti.

Bolaget väljer att ge ut teckningsoptioner till samtliga nuvarande aktieägare i syfte att kompensera något för utspädning.

Pengarna som tas in från den riktade nyemissionen ska främst användas till att genomföra den expansionsplan som lagts ut.

Marknaden har mottagit beskedet om ny finansiering och de nya aktieägarna positivt. Aktiekursuppgången idag lyder närmare 20 procent, i ljuset av att aktien är upp nästan 300 procent de senaste tre månaderna.

"Att aktieägarna är långsiktiga finns det ingen skriftlig garanti på då de inte har någon "lock up", men via de diskussioner vi haft med dem så har det framgått att det är deras intention. Vi känner också till andra bolag där de investerat och agerat långsiktigt", förklarar Zoomabilitys vd.

Efteråt har bolaget kompletterat med namn på de nya investerarna, vilket stämts av med dem innan publicering. Det handlar om Örjan Berglund (Jörns Bullmarknad), Milad Mir Moradi, Ylber Rexepi, Oliver Aleksov, Milad Pournouri samt Mourad Maradona Lahdo.

"Vi kompletterade meddelandet med namnen därför att Spotlight ansåg att vi borde göra det. Att vi inte gjorde det i första läget berodde på att vi inte ansåg att vi måste göra det då vi kände till exempel på andra riktade emission på Spotlight där så var fallet. Givetvis rättade vi oss efter Spotlights begäran efter att fått okej från berörda personer", säger Fager.

Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Zoomability

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Zoomability

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt