Nyhet

West International: En brutal bruttomarginal

Den mest positiva överraskningen i rapporten var den mycket starka bruttomarginal, vilket också ledde till långt bättre lönsamhet än vi hade räknat med. Bolaget är på frammarsch både i Sverige, med ClearOn, och utomlands. Wests terminaler har bland satts i drift i både Danmark och Sri Lanka. Vi ser ett antal faktorer som borde leda till ytterligare uppgångar i bruttomarginalen framöver bland annat; transaktionsintäkter, växande bas av terminaler, förbättrad försäljningsmix, och stark lönsamhet på nya affärer utomlands.

Arbetet med expansionen utomlands fortsätter, vi räknar nu med ett större försäljningsgenombrott under Q4’17 samt 2018. Vi menar även att bolagets förstärkta erbjudande inom Självbetjäningen och den nya betalväxeln öppnar upp nya intäktsmöjligheter. På grund av den starka bruttomarginalsutvecklingen har vi höjt våra antaganden om framtida lönsamhet.

Vårt motiverade värde, i Base-case, ökar till 14,8 (13) SEK per aktie. Enligt vår bedömning så ser framtiden mycket ljus ut för West..

Artikeln i sin helhet  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklarLäs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Westpay

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Westpay

Mer från Redeye

Nyhetsbrev

Senaste nytt