Redeye Update: Powercell: Mixat på affärsfronten - Börskollen

Nyhet

Redeye Update: Powercell: Mixat på affärsfronten

Redeye Update: Powercell: Mixat på affärsfronten

Under våren har Powercell annonserat ett antal nya provorder och två nya samarbetspartners: Swiss Hydrogen och svenska Cortus Energy. Kontaktytorna och affärsmöjligheterna bör därmed ha stärkts. Samtidigt kan vi konstatera att intäkterna i det korta perspektivet ser ut att skjutas på framtiden. Vid en presentation i juni meddelade ledningen att serieleveranserna väntas komma igång 2017, vilket är 6-12 månader senare än de räknat med tidigare.

För utvecklingsbolag som Powercell är förskjutningar i tidsplanen snarare regel än undantag. Vi är därför inte oroade även om det nu innebär att det kommer dröja innan vi får ett konkret kvitto i form av serieleveranser. Vi har justerat ned prognoserna för de närmaste åren.

Värderingen är i princip oförändrad med Base case omkring 14 SEK och Bull case dryga 30 SEK..

Läs hela artikeln

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Cortus Energy

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Cortus Energy

Mer från Redeye

Nyhetsbrev