Nyhet

Redeye Update: Eurocine Vaccines: Full fart mot klinik

Eurocine Vaccines utvecklar nasala vaccin. Bolagets kandidat Immunose™ FLU är ett influensavaccin baserat på det egna adjuvanset Endocine™. Bolaget prioriterar sedan en tid tillbaka barnmarknaden, ett segment som väntas ha den högsta tillväxten på marknaden för influensavaccin. Bolagets fokus ligger nu på den kliniska fas I/II-studien som planeras till influensasäsongen strax före årsskiftet, en studie vi anser har låg risk då utformningen är lik den tidigare kliniska studien med Immunose™ FLU.

Aktiens negativa sentiment har börjat vända och vi tror att den kommer fortsätta vara stark desto närmare studieresultatet vi kommer. I vårt basscenario uppgår vårt motiverade värde till 2,6 kronor per aktie, medan vårt optimistiska (Bull case) och pessimistiska scenario (Bear case) uppgår till 6,4 respektive 0,7 kronor per aktie..

Artikeln i sin helhet  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklarLäs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Eurocine Vaccines

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Eurocine Vaccines

Mer från Redeye

Nyhetsbrev

Senaste nytt