Nyhet

Redeye Today: Vi upprepar våra estimat inför Allgons Q3-rapport

Allgon kommer i slutet av innevarande vecka, på fredag 11 november, med sin rapport för tredje kvartalet. I våra estimat har vi räknat med försäljning på 31 miljoner kronor, drygt sex miljoner kronor lägre än föregående kvartal. Som vi nämnde i samband med Q2-rapporten är vår bedömning att en del försäljning hamnat i slutet av andra kvartalet istället för början av tredje kvartalet, vi tror dessutom att det tredje kvartalet är säsongsmässigt svagt. Det tål att upprepas att 2016 blir något av ett mellanår för Allgon och vi räknar med att få vänta tills första kvartalet 2017 innan Allgon visar ett positivt rörelseresultat. Inför kommande rapport väntar vi oss att EBIT kommer in på -2,5 miljoner kronor..

Artikeln i sin helhet  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklarLäs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Allgon

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Allgon

Mer från Redeye

Nyhetsbrev

Senaste nytt