Nyhet

Redeye Update: Allgon: All fokus på lönsamheten

Årets fjärde kvartal tyngs av engångskostnader för förvärv, nedskrivningar samt omstrukturering i Åkerströms. Kostnadsposternas storlek leder till en större förlust än förväntat (-14,8 MSEK jämfört med vår prognos på -6,2 MSEK). Nettoomsättningen (40,2 MSEK) ligger däremot i linje med våra förväntningar (41 MSEK). Med nya förvärvet WSI, en rationaliserad produktportfölj samt slutförd omstrukturering i Åkerströms står bolaget på god grund för att öka lönsamheten redan under 2017.

De redovisade kostnaderna har begränsad påverkan på våra prognoser. I vårt basscenario värderas aktien till 21 kronor per aktie. Aktien handlas idag kring 13 kr och vi ser därmed en potentiell uppsida om 61%.

Vårt värderingsintervall sträcker sig från 11 kronor i vårt bear-scenario till 27 kronor i bull-scenariot..

Artikeln i sin helhet  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklarLäs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Allgon

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Allgon

Mer från Redeye

Nyhetsbrev

Senaste nytt