Nyhet

Cantargia: Går på offensiven med riktad emission

Redeye ser positivt på Cantargia genomför en riktad emission till, återigen, låg rabatt (ca fem procent). Det innebär en rejäl kassaförstärkning på 564 MSEK före transaktionskostnader. Ett stort antal svenska och internationella institutioner deltar i emissionen, och investerare omfattar såväl befintliga som tillkommande ägare. Syftet är att förbereda den vidare kliniska utvecklingen av CAN04 inom lung- och bukspottkörtelcancer, samt bredda programmet till trippelnegativ bröstcancer.

Transaktionen bekräftar det stora intresset för IL-1-blockerare som en mycket lovande ny modalitet inom cancerbehandling, drivet av jätten Novartis satsning på området och, inte minst, Cantargias egna kliniska resultat. Vi ser över vårt base case för en uppjustering med hänsyn till en breddad satsning och en stärkt finansiell ställning, vilket vi bedömer uppväger utspädningen på cirka tio procent..

Artikeln i sin helhet  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklarLäs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Redeye

Nyhetsbrev

Senaste nytt