ZetaDisplay Q4: EBIT över förväntan, ARR-tillväxt stödjer vår Q1-prognos

Nyhet

ZetaDisplay Q4: EBIT över förväntan, ARR-tillväxt stödjer vår Q1-prognos

ZetaDisplay Q4: EBIT över förväntan, ARR-tillväxt stödjer vår Q1-prognos

ZetaDisplay levererar en något starkare Q4 än vi räknat med, där försäljningen och EBIT var 7% respektive 2 MSEK över prognos. Framförallt hårdvara och övrigt ökade mer än väntat, vilket ger stöd till god tillväxt i bolagets SaaS-intäkter framgent. ARR växer med 28% YoY till 165,5 MSEK, vilket stödjer vår prognos avseende SaaS-intäkter i Q1. Det är glädjande att de satsningar bolaget gjort nu börjar synas också i form av ökande EBIT.

Vi har sedan tidigare en positiv syn på aktien vid dessa nivåer och sannolikt väntar endast mindre justeringar av estimat och Base case (för närvarande 30 SEK)..

Läs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ZetaDisplay

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ZetaDisplay

Mer från Redeye

Nyhetsbrev