iClima, världens första koldioxidundvikande ETF, listas i Tyskland och Italien

Nyhet

iClima, världens första koldioxidundvikande ETF, listas i Tyskland och Italien

iClima, världens första koldioxidundvikande ETF, listas i Tyskland och Italien

ESG-klimatförändrings ETFen CLMA ETF fokusera på företag som direkt möjliggör lösningar för undvikande av CO2 och kvantifierar påverkan. iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF (ticker: CLMA) listas på Deutsche Boerse Xetra och Borsa Italiana i december. CLMA ETF följer iClima Global Decarbonisation Enablers Index. De 151 företagen i iClima Global Decarbonisation Enablers Index förväntas bidra […] Inlägget iClima, världens första koldioxidundvikande ETF, listas i Tyskland och Italien dök först upp på ETF-marknaden..

Läs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Deutsche Boerse

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Deutsche Boerse

Mer från ETFMarknaden

Nyhetsbrev