Emissionsutfall i Enersize Oyj – tillförs 42,5 MSEK genom företrädesemission samt riktad emission

Nyhet

Emissionsutfall i Enersize Oyj – tillförs 42,5 MSEK genom företrädesemission samt riktad emission

Emissionsutfall i Enersize Oyj – tillförs 42,5 MSEK genom företrädesemission samt riktad emission

Enersize Oyj (”Enersize” eller ”Bolaget”) har slutfört en företrädesemission och en riktad emission som totalt tillfört bolaget cirka 42,5 MSEK. Teckning i företrädesemissionen tillsammans med den riktade emissionen uppgår sammanlagt till 90,4 procent av det tidigare publicerade teckningsutrymmet i företrädesemissionen. Den företrädesemission av aktier med vidhängande teckningsoptioner som offentliggjordes den 24 september 2019 (”Företrädesemissionen”) har tecknats till totalt 81,25 procent där cirka 47,6 procent tecknades med stöd av teckningsrätter och cirka 33,6 procent tecknades utan stöd av teckningsrätter. Genom Företrädesemissionen tillförs Bolaget cirka 38,2 MSEK före emissionskostnader.

Härutöver tillförs Bolaget cirka 4,3 MSEK i en riktad emission i enlighet med styrelsens bemyndigande för kvittning av projektlån och fordringar (”Riktade emissionen”). Genom emissionerna tillförs Enersize kapital för att kunna stärka organisationens försäljnings-, marknadsförings- och produktionsorganisation samt återbetala Bolagets kortfristiga lån. Genom emissionerna stärks Bolagets balansräkning avsevärt.

Inlägget Emissionsutfall i Enersize Oyj – tillförs 42,5 MSEK genom företrädesemission samt riktad emission dök först upp på IPO.se..

Läs hela artikeln

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Enersize

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Enersize

Mer från IPO.se

Nyhetsbrev