Ett helt nytt sätt att ta del av den spännande småbolagsmarknaden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ett helt nytt sätt att ta del av den spännande småbolagsmarknaden

Ett

Abelco AB (publ), vars aktie tidigare var noterad på AktieTorget, stöper nu om sin verksamhet till ett investmentbolag med fokus på att bedriva tjänster inom finansieringslösningar, möjliggöra ägarspridningar inför IPO:s och erbjuda konsulttjänster inom ekonomi och finans. Förändringsarbetet sker tillsammans med FrontOffice Nordic AB (publ) som idag arbetar med att omstrukturera företag och en helt ny styrelse har tillsatts för Abelco, även där med representation från FrontOffice. Abelco genomför en nyemission för att finansiera omställningen till att bli ett investmentbolag och tillse att dess aktie åter tas upp för handel på en lämplig marknadsplats. Emissionsbeloppet är om totalt 8,1 MSEK och teckningsperioden är mellan 3 och 21 november.

Om Abelco ”Bolaget genomför nyemissionen för att finansiera omställningen till att bli ett investmentbolag och tillse att dess aktie åter tas upp för handel på en lämplig marknadsplats. ” Bakgrund och motiv till emissionen Abelcos aktie var noterad på AktieTorget från den 17 januari 2011 tills den avnoterades den 28 september 2016. Avnoteringen skedde två dagar efter att aktien blivit handelsstoppad.

Bolaget begärde avnotering för att kunna genomgöra en nyemission. Om avnotering inte skett så skulle det inte vara möjligt att genomföra nyemissionen på grund av föreliggande handelsstopp. Bolaget genomför nyemissionen för att finansiera omställningen till att bli ett investmentbolag och tillse att dess aktie åter tas upp för handel på en lämplig marknadsplats.

Affärsidé, strategi och vision Abelcos nuvarande verksamhet har sitt ursprung i den verksamhet som FrontOffice Nordic AB (publ) har bedrivit sedan grundandet 2011. Abelcos affärsidé är att investera i såväl noterade som onoterade bolag. Dagens verksamhet inleddes under 2016 och den nya strategin, att investera i micro cap-företag, kommer att vara helt implementerad under det fjärde kvartalet 2016.

Samarbete med FrontOffice Abelco har i dag ett mycket nära samarbete med FrontOffice Nordic AB (publ), som bland annat innebär synergier runt det administrativa arbete som ett listat bolag måste göra. Vidare bistår FrontOffice Abelco i urvalsprocessen när det gäller att finna lämpliga investeringsobjekt. Affärsmodell och investeringsstrategi Abelcos verksamhet är att identifiera bolag som, i tidigt stadium, är i behov av kapital eller nätverk för att ta bolaget till nästa nivå.

Abelco investerar i bolag där ägarna är beredda att arbeta hårt och ta till sig råd och tips för att utveckla bolaget. ”Abelcos verksamhet är att identifiera bolag som, i tidigt stadium, är i behov av kapital eller nätverk för att ta bolaget till nästa nivå. ” Abelco investerar inom ett brett spektrum utan branschfokus.

Genom att kunna bidra med management och kapital samt ett brett nätverk till sina investeringar bedömer Abelcos styrelse att bolaget är en attraktiv partner för entreprenörer och ägare. Abelcos verksamhet består av tre delar, som kan hänga ihop eller verka var för sig gentemot en potentiell uppdragsgivare: finansiell företagsrådgivning, finansieringslösningar och ägarspridningar. Framtidsutsikter Abelco kommer efter den pågående nyemissionen att ha tillräckligt med kapital för att driva verksamheten med ett överskott efter samtliga kostnader.

Från bolagets sida är avsikten att en betydande andel av vinsten ska delas ut till aktieägarna, vilket enligt nuvarande policy är 50 %. ”Abelcos verksamhet är inte konjunkturberoende och heller inte beroende av börsens utveckling. ” Abelcos verksamhet är inte konjunkturberoende och heller inte beroende av börsens utveckling.

Även vid en svag konjunkturutveckling med fallande börser kommer mindre bolag att vara i behov av kortfristig finansiering. Det är istället mer troligt att dessa bolag har ännu svårare att finansiera sig om konjunkturen försämras, vilket leder till ökade möjligheter till affärer för Abelco. Emissionsvillkoren i sammandrag Emissionsbelopp 8,1 Mkr Antal aktier i emissionen 67 500 000 aktier Pre-money värdering 0,9 Mkr Pris per aktie 0,12 kronor Teckningstid 2016-10-29 – 2016-11-21 Likviddag Enligt avräkningsnota Handel i aktien Bolagets styrelse avser att ansöka om listning på lämplig MTF-lista efter emissionens avslutande.

Tilldelning Vid överteckning beslutar styrelsen om tilldelning. Läs mer om investeringserbjudandet på bolagets webbplats eller teckna aktier direkt online med Bank-ID via Tecknaemission. se.

Där finner du även mer information om emissionen samt kan ladda ner memorandum och teckningssedlar. TECKNA DIREKT ONLINE Innehållet i Börsvärldens nyheter och analyser är oberoende men Börsvärldens verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som Börsvärlden har erhållit finansiering från.

Inlägget Ett helt nytt sätt att ta del av den spännande småbolagsmarknaden dök först upp på Börsvärlden.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Abelco Investment

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt