Intervju med Magnus Söderberg, VD för emissionsaktuella C Security Systems
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Intervju med Magnus Söderberg, VD för emissionsaktuella C Security Systems

Intervju

AktieTorgsbolaget C Security Systems genomför fram till och med 30 november en nyemission, detta i syfte att möjliggöra fortsatt expansion. Bolaget säljer idag en tekniktjänst som är applicerbar på alla båtar i hela världen och är helt sonika ett marint säkerhetsföretag som tillverkar, utvecklar och säljer larm- och övervakningssystemet C-Pod för den globala båtmarknaden. Den pågående emissionen skall nu göra bolaget redo att ta steget utanför den marina marknaden. Börsvärlden har träffat och intervjuat VD, Magnus Söderberg.

Magnus, kan du ge våra investerare en kort beskrivning av ert företag och om er produkt C-pod som hittills varit den produkt ni fokuserat på?  – Vi är ett säkerhetsföretag som utvecklar och säljer ett webbaserat larm- och övervakningssystem, systemet fungerar globalt och är framtaget för fordon. Produkten säljs och marknadsförs under varumärket ”C-Pod” och är främst avsedd för fritidsbåtar. Ni genomför under perioden 14 till och med 30 november en nyemission med målet att resa drygt 3,6 miljoner kronor.

Kan du kort berätta om investeringserbjudandet och om hur man enklast tecknar emissionen? – Nyemissionen kommer att omfatta högst 6 054 038 aktier till en teckningskurs på 0,60 kronor per aktie. Bolagets aktieägare har i första hand rätten att teckna nya aktier där tre (3) teckningsrätter berättigar till teckning av två (2) nya aktier. – Om man vill vara med på vår resa är det enklast att teckna aktier direkt på Mangolds hemsida.

Det går även bra att ladda ner memorandum och anmälningssedlar från bolagets hemsida och via AktieTorgets hemsida. Hur ser er finansiella situation ut inför den emissionslikvid ni nu hoppas resa? ”Det känns förstås mycket skönt att ha ett så starkt stöd och både styrelseledamöter samt huvudägare avser att teckna sin del av nyemissionen vilket motsvarar cirka 50 procent av totala företrädesemissionen. ” – Den finansiella situationen är ansträngd då vi väntade så länge vi kunde med att genomföra en nyemission.

Nyemissionen var till och med villkorad till att bolaget inte fick en stor order innan den 11 november då vi har stora projekt och samarbeten som väsentligt kan komma att förändra bolagets kapitalbehov. Både styrelsen och huvudägare har en stark tilltro till bolagets affärer och produkt. Det känns förstås mycket skönt att ha ett så starkt stöd och både styrelseledamöter samt huvudägare avser att teckna sin del av nyemissionen vilket motsvarar cirka 50 procent av totala företrädesemissionen.

Du nämner under vår inledande telefonintervju att C Security Systems nu avser att vidga sin produktportfölj vilket självklart kostar pengar. Vad skall emissionslikviden konkret användas till? ”Vi kommer att använda emissionslikviden till att införliva ett nytt enkelt och billigare söksystem i vårt produkterbjudande. ” – Vi kommer att använda emissionslikviden till att införliva ett nytt enkelt och billigare söksystem i vårt produkterbjudande.

Detta innebär givetvis hårdvaruinköp och systemutveckling men även förpackningsdesign, andvändarmanual, marknadsföringsmaterial, mm. Vi vill också ha möjligheten att förstärka försäljningsorganisationen i främst Sverige då vi vill ha en större närvaro hos återförsäljare. Utöver detta vill vi stärka balansräkningen och säkerställa att kapitalbristen inte skall hindra att de påbörjade samarbetena och förhandlingarna.

”Vi vill också ha möjligheten att förstärka försäljningsorganisationen i främst Sverige då vi vill ha en större närvaro hos återförsäljare. ” – Bolaget har fokuserat på att sälja C-pod systemet via försäkringsbolag, båttillverkare och marinor. Vi har etablerat flera samarbeten med försäkringsbolag där vi har kommit längst i ett samarbete med ett ryskt försäkringsbolag.

I detta samarbete har C-pod systemet redan börjat säljas som en obligatorisk del i deras båtförsäkring och flera hundra kunder har köpt systemet. Bolaget har dock problem med regelverket kring betalningar och utförsel av kapital från Ryssland. Vi har kontinuerligt lyckats lösa de utmaningar med tillstånd och regler som uppstått och anser att en lösning är nära.

Dessa affärer är stora till volym och värde och kan snabbt ta bolaget till att bli kassaflödespositivt men ledtiderna i de stora affärerna har varit svåra att uppskatta. ”Vi vill komplettera försäljningsstrategin med en försäljningsinriktning mot mindre affärer med kortare ledtider. ” – Vi vill komplettera försäljningsstrategin med en försäljningsinriktning mot mindre affärer med kortare ledtider.

Ett steg i detta är att komplettera produktportföljen med ett enklare och billigare system som riktar sig till kunder med lägre krav på systemets funktioner och som lämpar sig bättre i fler segment. I och med detta anser vi att bolaget blir mer konkurrenskraftigt på främst den nordiska marknaden samt kommer att nå lönsamhet snabbare. Enkel beskrivning av C Security Systems säkerhetssystem för båtmarknaden.

Ni har ju under lång tid varit väldigt nischade mot den marina så kallade båtmarknaden med er C-pod. Hur tror du att era nya målgrupper av kunder kommer att ta emot er produkt och hur påverkar detta era möjligheter att växa? – Jag anser att efterfrågan är stor för den typ av enkelhet det nya söksystemet kommer att erbjuda. Den kommer inte att ha några kablar som annars kräver installation och kan lätt gömmas i vilket fordon som helst.

Produkten kommer att fungera i hela världen vilket innebär att den inte kommer att ha några geografiska begränsningar. ”Produkten kommer att fungera i hela världen vilket innebär att den inte kommer att ha några geografiska begränsningar. ” – Vi kommer att prissätta den nya produkten på en lägre nivå än vår befintliga C-pod som kommer att vara vår premiumprodukt för den som kräver en högre säkerhet.

Sett till marknadspotential så kommer vi att börja konkurrera om ca 300 000 utombordare, 1 000 000 hus- och släpvagnar, 300 000 motorcyklar, 100 000 mopeder och 250 000 terrängfordon bara i Sverige. Vi skulle gärna vilja ha en kort beskrivning av er säljorganisation. Hur många distributörer har ni och i vilka länder är dessa verksamma? – Vår säljorganisation består främst utav våra distributörer.

Bolaget har en internationell säljchef som tillsammans med mig själv arbetar mot bolagets 21 distributörer på heltid. Tillsammans täcker distributörerna 28 länder där merparten av våra distributörer återfinns i Europa. Bolagets strategi är även att sälja C-pod via våra samarbetspartners säljorganisationer.

Dessa samarbetspartner är främst båttillverkare och försäkringsbolag. Finns det några starka konkurrenter på er marknad med liknande produktutbud? – I Sverige finns ett flertal konkurrenter såsom Defa, Guard Systems, Yachtsafe och Redknows för att nämna några. Av dessa konkurrenter är framförallt Yachtsafe och Redknows mer fokuserade mot det marina segmentet men samtliga konkurrenter säljer till flera segment.

Hur ser era mål rörande tillväxt och lönsamhet ut för de närmaste tre åren? ”Vårt mål är att bolaget skall vara kassaflödespositivt inom ett år. Det målet innebär att bolaget behöver ca 1 600 aktiva kunder och idag har vi ca 500 aktiva kunder. ” – Vårt mål är att bolaget skall vara kassaflödespositivt inom ett år.

Det målet innebär att bolaget behöver ca 1 600 aktiva kunder och idag har vi ca 500 aktiva kunder. Detta skall vi nå genom att gå in på fler segment med den nya produkten samt genom att nå vårt mål att stänga de stora affärerna vi har med försäkringsbolag och marinor. När vi når vårt mål att stänga en av de stora affärerna kommer bolaget fort att ha en hög tillväxt och god lönsamhet.

Kan du som VD för C Security Systems ge våra investerare dina egna avslutande ord om varför det nu kan vara ett bra läge att investera via ert emissionserbjudande? – C Security Systems är ett internationellt företag med ett upparbetat distributionsnätverk. Vår produkt ligger rätt i tiden och bolaget får kontinuerligt olika intresseförfrågningar från bolag som vill vara en del av internet of things (IoT) vilket vårt erbjudande möjliggör. Vi har stora tillväxtmöjligheter i segment utanför det marina som vi är på väg in i samt har ett flertal stora projekten och samarbeten som inte bara kommer att resultera i en stor engångsintäkt utan styrkan ligger i att de kommer att genera årliga abonnemangsintäkter direkt vid produktleverans vilket är motorn i företagets affärsidé.

Om emissionserbjudandet För att läsa mer om emissionen samt ta del av Memorandum, Teaser och Anmälningssedlar – besök Mangolds webbplats. Förtydligande: Innehållet i Börsvärldens nyheter och analyser är oberoende men Börsvärldens verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som Börsvärlden har erhållit finansiering från.

Inlägget Intervju med Magnus Söderberg, VD för emissionsaktuella C Security Systems dök först upp på Börsvärlden.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om C Security

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien C Security

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt