Börsvärlden träffar Anders Brinck, vd för Shortcut Media Group
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsvärlden träffar Anders Brinck, vd för Shortcut Media Group

Börsvärlden

Måndagen den 20 juni började det Stockholmsbaserade företaget Shortcut Media Group att handlas på marknadsplatsen Aktietorget under kortnamnet ”SMG”. Tillväxten har under senare år varit imponerande. Företaget har under de senaste åren gått från 1 till 34 miljoner kronor i omsättning och tillväxten har fortsatt varit hög under 2016. Emissionen som föregick noteringen på marknadsplatsen Aktietorget resulterade i mycket stort intresse och mynnade ut i en teckningsrad om 371 procent.

Om Shortcut Media Group – digitala lösningar av världsklass Måndagen den 20 juni började det Stockholmsbaserade företaget Shortcut Media Group att handlas på marknadsplatsen Aktietorget under kortnamnet  ”SMG”. Tillväxten har under senare år varit minst sagt imponerande och företaget har under de senaste åren gått från 1 till 34 miljoner kronor i omsättning. Emissionen som föregick noteringen på marknadsplatsen Aktietorget var minst sagt spektakulär och mynnade ut i en teckningsrad om mäktiga 371 procent! Shortcutkoncernen består av Bond Street Film, Shortcut Post, Good Motion, Shortcut Film samt Shortcut Graphics.

Du kan läsa mer om dessa enheter på företagets hemsida som vi länkar till längst ned i detta reportage. TV-produktioner och high-end-filmer av världsklass ger i Börsvärldens ögon en första omedelbar bild av vad företagets kompetens är kapabla att producera. Denna bild förstärks när vi besöker ett av Shortcuts kontor i Stockholm och träder in i en digital värld av avancerade tekniklösningar som de flesta människor sannolikt sällan eller aldrig får möta.

Börsvärlden intervjuar Shortcuts vd Anders Brinck När Shortcut Media Group nu genomgått sina första månader som publikt och noterat bolag är det dags för en intervju med vd Anders Brinck. Anders svarar på ett antal relevanta frågor om hur man lyckats med de högt uppsatta målen, koncernens position idag och om framtidens visioner. Ett vd-citat inleder den intervju som alla med intresse för starka tillväxtbolag bör läsa grundligt; ”Så långt har vi överträffat alla tillväxtmål och vi har en förhoppning om att kunna etablera en marknadsledande position i Sverige redan under 2017.

Strategiskt fokuserar vi främst på att bredda och fördjupa vårt erbjudande inom filmproduktion i kortformat. Det är ett av de snabbast växande segmenten inom rörlig bild i Sverige och det segment där vi siktar på att bli marknadsledande. ”  Shortcut har som ambition att bli marknadsledare redan 2017 Shortcut skickade den 15:e november ut ett kortfattat PM som innebar att ni ingått en icke-bindande avsiktsförklaring.

Denna rör förvärv av ett bolag i Södra Sverige som omsätter 10-15 miljoner kronor och har en rörelsemarginal om ca 10 procent. Kan du berätta lite mer om det? – Vi ser att det i stort sett inte finns några filmproduktionsbolag inom de nischer vi verkar inom som har nationell täckning. Därmed kan bolag med verksamhet i flera städer få en viktig konkurrensfördel i alltifrån försäljningsarbete till produktion, jämfört med mindre bolag med mer lokalt fokus.

Detta då många kunder prioriterar leveranssäkerhet. En affär där vi ökar vår geografiska närvaro, omsättning och rörelseresultat är därmed i linje med vår tillväxtstrategi och stärker även vår marknadsposition i Sverige överlag. Utöver bolaget ni har ingått avsiktsförklaring med nämner ni i senaste kvartalsrapporten förvärvsdialoger med ytterligare tre bolag, i storleksordningen fyra till åtta miljoner kronor.

Hur passar dessa in i er tillväxtstrategi? – Två av bolagen är verksamma i Stockholms-regionen och ett av dem söder om Stockholm. Totalt sett har vi därmed dialog med två bolag i Stockholm och två söder om Stockholm. Marknaderna söder om Stockholm är viktiga eftersom Sveriges näst respektive tredje största marknader finns i Göteborg och Malmö.

–  Strategiskt fokuserar vi främst på att bredda och fördjupa vårt erbjudande inom filmproduktion i kortformat. Det är ett av de snabbast växande segmenten inom rörlig bild i Sverige och det segment där vi siktar på att bli marknadsledande. Dessutom driver beställningar inom det segmentet ofta affär till andra koncernbolag.

–  Stora filmbeställningar kan vara i behov av extern efterbearbetning, vilket t. ex. Shortcut Post arbetar med.

Avancerade filmbeställningar kan vara i behov av 3D-animation och/eller visuella effekter, vilket både Good Motion och Shortcut Graphics är specialiserade på. Här finns spännande synergimöjligheter. En snabb överslagsberäkning gör gällande att bolagen ni för dialoger med kring förvärv tillsammans omsätter minst 26 miljoner kronor på årsbasis.

Låter det som en någorlunda korrekt uppskattning? – Ja. Förvärvsdialogen med det större bolaget förväntas vara klara Q1 2017 och övriga under första halvåret 2017. Finns det någon möjlighet att ni kan stänga någon affär redan 2016? – Ingenting är omöjligt.

Vi arbetar så snabbt vi kan med dessa dialoger, då det arbetet är högt prioriterat. Samtidigt gör vi naturligtvis alltid vår hemläxa ordentligt, så att vi är säkra på att eventuella affärer görs först när vi känner oss säkra på att villkoren är bra för alla parter. Exakt tidsåtgång för en affär är alltid lite svåruppskattad, eftersom det finns många parametrar att beakta vid företagsförvärv.

Ni har så långt under 2016 genomfört två förvärv. Nu för ni dialoger med ytterligare fyra aktörer som förväntas bli färdiga för förvärv under det första halvåret 2017. Innebär det att ni för en tid stänger dörren för nya förvärvsdialoger, utöver de pågående? – Nej.

Vi håller alltid dörren öppen för dialoger kring strategiska affärer. Vilka mål har ni satt upp för verksamhetsåret 2017? – Vi har som ambition att fortsätta växa snabbt, både organiskt och via förvärv. Våra riktlinjer om minst 15-20 procent organisk tillväxt plus ett förvärv per år ligger kvar.

Lönsamhetsmässigt siktar vi på en rörelsemarginal före Goodwill-avskrivningar på ca 11 procent. –  Dessutom har vi nu fyra pågående förvärvsdialoger, vilket gör att vi har goda möjligheter att växa snabbare än väntat via förvärv. Med det i åtanke har vi en förhoppning om att kunna etablera en marknadsledande position i Sverige redan under 2017.

Kan du ge våra aktieintresserade läsare din egen bild av varför det kan vara intressant att investera i Shortcut just nu? Shortcut växer mycket snabbt. Under 2016 års första nio månader uppvisade vi en organisk tillväxttakt på 44 procent och en total tillväxttakt på 271 procent. Det innebär att vi, så långt, överträffat alla tillväxtmål vi kommunicerade när vi noterades i juni i år Vi har bra track record av att genomföra förvärv och strukturaffärer.

Bara i år har vi förvärvat två bolag, genomfört en strategisk investering och nyligen informerade vi marknaden om att vi har förvärvsdialoger med ytterligare fyra bolag Majoriteten av återkommande kunder och långa avtal, trots en mycket diversifierad kundbas Snabb marknadsutveckling inom rörlig medieproduktion som präglas av hög tillväxt. 2015 växte den svenska marknaden för digital filmproduktion med 20% Shortcut Media Besök Shortcut Medias hemsida via följande länk. Förtydligande:   Innehållet i Börsvärldens nyheter och analyser är oberoende men Börsvärldens verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen.

Detta inlägg avser ett bolag som Börsvärlden har erhållit finansiering eller annat typ av utbyte från. Börsvärldens tidigare artiklar om Shortcut Media Group: Shortcut Media Group – Börsstart efter emission med 371 procent i teckningsgrad Shortcut Media – Börsintroduktion i snabbt växande bolag med fokus på rörlig media Inlägget Börsvärlden träffar Anders Brinck, vd för Shortcut Media Group dök först upp på Börsvärlden.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Shortcut Media

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Shortcut Media

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt