Heta småbolagstrender – Teknisk analys över månadens kursdubblare

Nyhet

Heta småbolagstrender – Teknisk analys över månadens kursdubblare

Heta småbolagstrender – Teknisk analys över månadens kursdubblare

Under november månad har totalt fyra bolag mer en fördubblat sitt börsvärde – Börsvärlden tittar närmare på aktiernas kursgrafer samt belyser de mest centrala stöd- och motståndszonerna. Challenger Mobile intar förstaplatsen bland månadens aktier med störst procentuell uppgång, samtliga listor inräknat. Nedan finner ni hela sammanställningen av de totalt fyra aktierna som kvalar in som kursdubblare, eller mer därtill. Challenger Mobile 189 % Computer Innovation 156 % C Security 131 % WntResearch 114 % Teknisk analys och korta kommentarer för ”kursdubblarna” Den stora frågan blir då självklart att försöka urbena vilka av dessa som kan ha störst chans till fortsatt uppgång.

Vår analys är främst baserad på marknadsgenererad information, med hänsyn tagen till trendstyrka och aktiens prismönster. Ingen djuplodad fundamental analys görs, men vissa externa faktorer vägs in i den samlade bilden. Challenger Mobile (CHAL B) Efter två enormt starka ”köprusningar” under början av månaden har aktien fallit tillbaka och handlas nu i en volatilitetssammandragning med ett mönster som påminner om en klassisk kilformation.

Låg volatilitet tenderar att följas upp av ett kraftigt utbrott och med en stark trend i ryggen så tenderar oddsen att vara högre för brott på uppsidan – eventuellt med avstämning av tidigare toppar och motstånd i intervallen kring 0,28-0,33 kronor följt av 0,39-0,400 kronor. En stark stängning och etablering ovanför 0,30 kronor bör snabbt elda på köpintresset upp mot jämna 0,40-kronorsnivån. På nedsidan finner vi den närmsta starka stödnivån vid lågpunkten omkring 0,15 kronor, varpå en nedgång under 1-kronorsnivån kan gå väldigt fort.

Notera att aktien har väldigt låg omsättning och de risker som detta kan medföra. Computer Innovation (COMP MTF) Det NGM-listade bolaget Computer Innovation, som gjorde entré på börsen i somras har, efter en lågvolatil period, tagit rejäl fart uppåt under november månad. Från utbrottsnivån omkring 0,50 kronor och upp till All-Time-High vid 1,49 kronor har vi alltså sett en makalös rusning om cirka 200 %.

Även denna aktie handlas just nu med successivt minskande kursstaplar och i en killiknande formation med nytt jämnviktspris omkring 1-kronan. Det faktum att aktien biter sig kvar vid högre kursnivåer och ”accepterar” kring dessa får ses som ett positivt tecken för fortsatt resa högre – även om det mest troliga scenariot just nu är en tids vila efter den extrema volatiliteten som vi har sett tidigare under månaden. Kursnivåer att bevaka är på uppsidan 1,25 kronor följ av 1,5 kronor och på nedsidan ser vi gärna att köpare behåller makten ovanför intervallet 0,60-0,90 kronor.

Även denna aktie har tämligen låg daglig omsättning, om än något högre än Challenger Mobile. C Security (CSEC) C Security Systems, vars VD Börsvärlden nyligen intervjuade i ett spännande uppslag inför deras nyemission, har bokstavligen tokrusat på börsen under den senaste veckan. Vid tillfället för vår intervju den 22 november handlades aktien kring 0,60 kronor och därefter har vi fått se ny All-Time-High med en högsta notering vid 3,40 kronor (!) Bolaget har via pressmeddelanden kommenterat den kraftigt ökade handeln och understrukit att ingen genombrottsorder har erhållits.

Givet den ovanligt starka rusningen den senaste veckan, i kombination med att bolagets nyemission avslutades igår den 30 november kan det finnas anledningen att låta marknaden ackumulera den senaste informationen i hopp om nya ledtrådar i kursgrafen. Rent tekniskt ser vi styrketecken om köparna lyckas bita sig fast kring nuvarande kursnivåer och i synnerhet om en etablering lyckas ske ovanför 2,00-2.20 kronor. Om detta sker bör återbesök av ATH-toppen inte vara allt för avlägset framöver.

Lågpunkten vid 1,25 kronor kan bevakas som stöd. Likviditeten i aktien är historiskt mycket låg, men starkt tilltagande under den senaste veckan. WntResearch (WNT) WntResearch, ett bolag verksamt inom cancerforskning, har brutit upp efter en tids kräftgång i prisintervallet 20-30 kronor för att så sent som igår vara uppe och nosa på jämna 50-kronorsnivån.

Med hänsyn taget till gårdagens långa säljsvans samt den senaste tidens kraftiga kursrusning ser vi en rekyl som välbehövlig. Med tidigare kurstoppar i intervallet 35-40 kronor kan vi här se möjliga stödnivåer för fortsatt resa norrut.  Om säljare bryter ner under 30-35 kronor försämras bilden och trenden utmanas. WntResearch har en hyfsad daglig omsättning med drygt 1 Mkr/dag i snitt under det senaste halvåret – dock kraftigt tilltagande under den senaste månaden i takt med kursrusningen.

Att tänka på: Börsvärlden har ett bevisat stort småbolagsintresse bland våra läsare, i synnerhet i dessa extrema tider av börsintroduktioner, emissioner och småbolagsraketer.  Det är viktigt att en extra gång betona riskerna med aktier noterade på de mindre listorna och i synnerhet de bolag med begränsad likviditet i sin aktie.  Reaktionerna, både upp och ner, kan bli mycket stora på ny information och i mindre likvida aktier med stor spread kan det ibland bli svårt att ta sig in i/ut ur sin position. Dessa faktorer är upp till varje enskild investerare att ta hänsyn till och väga in i sin totala portföljsammansättning och risktolerans. Inlägget Heta småbolagstrender – Teknisk analys över månadens kursdubblare dök först upp på Börsvärlden ..

Läs hela artikeln

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Börsvärlden

Nyhetsbrev