Heta småbolagstrender – Teknisk analys över månadens kursdubblare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Heta småbolagstrender – Teknisk analys över månadens kursdubblare

Heta

Under november månad har totalt fyra bolag mer en fördubblat sitt börsvärde – Börsvärlden tittar närmare på aktiernas kursgrafer samt belyser de mest centrala stöd- och motståndszonerna. Challenger Mobile intar förstaplatsen bland månadens aktier med störst procentuell uppgång, samtliga listor inräknat. Nedan finner ni hela sammanställningen av de totalt fyra aktierna som kvalar in som kursdubblare, eller mer därtill. Challenger Mobile 189 % Computer Innovation 156 % C Security 131 % WntResearch 114 % Teknisk analys och korta kommentarer för ”kursdubblarna” Den stora frågan blir då självklart att försöka urbena vilka av dessa som kan ha störst chans till fortsatt uppgång.

Vår analys är främst baserad på marknadsgenererad information, med hänsyn tagen till trendstyrka och aktiens prismönster. Ingen djuplodad fundamental analys görs, men vissa externa faktorer vägs in i den samlade bilden. Challenger Mobile (CHAL B) Efter två enormt starka ”köprusningar” under början av månaden har aktien fallit tillbaka och handlas nu i en volatilitetssammandragning med ett mönster som påminner om en klassisk kilformation.

Låg volatilitet tenderar att följas upp av ett kraftigt utbrott och med en stark trend i ryggen så tenderar oddsen att vara högre för brott på uppsidan – eventuellt med avstämning av tidigare toppar och motstånd i intervallen kring 0,28-0,33 kronor följt av 0,39-0,400 kronor. En stark stängning och etablering ovanför 0,30 kronor bör snabbt elda på köpintresset upp mot jämna 0,40-kronorsnivån. På nedsidan finner vi den närmsta starka stödnivån vid lågpunkten omkring 0,15 kronor, varpå en nedgång under 1-kronorsnivån kan gå väldigt fort.

Notera att aktien har väldigt låg omsättning och de risker som detta kan medföra. Computer Innovation (COMP MTF) Det NGM-listade bolaget Computer Innovation, som gjorde entré på börsen i somras har, efter en lågvolatil period, tagit rejäl fart uppåt under november månad. Från utbrottsnivån omkring 0,50 kronor och upp till All-Time-High vid 1,49 kronor har vi alltså sett en makalös rusning om cirka 200 %.

Även denna aktie handlas just nu med successivt minskande kursstaplar och i en killiknande formation med nytt jämnviktspris omkring 1-kronan. Det faktum att aktien biter sig kvar vid högre kursnivåer och ”accepterar” kring dessa får ses som ett positivt tecken för fortsatt resa högre – även om det mest troliga scenariot just nu är en tids vila efter den extrema volatiliteten som vi har sett tidigare under månaden. Kursnivåer att bevaka är på uppsidan 1,25 kronor följ av 1,5 kronor och på nedsidan ser vi gärna att köpare behåller makten ovanför intervallet 0,60-0,90 kronor.

Även denna aktie har tämligen låg daglig omsättning, om än något högre än Challenger Mobile. C Security (CSEC) C Security Systems, vars VD Börsvärlden nyligen intervjuade i ett spännande uppslag inför deras nyemission, har bokstavligen tokrusat på börsen under den senaste veckan. Vid tillfället för vår intervju den 22 november handlades aktien kring 0,60 kronor och därefter har vi fått se ny All-Time-High med en högsta notering vid 3,40 kronor (!) Bolaget har via pressmeddelanden kommenterat den kraftigt ökade handeln och understrukit att ingen genombrottsorder har erhållits.

Givet den ovanligt starka rusningen den senaste veckan, i kombination med att bolagets nyemission avslutades igår den 30 november kan det finnas anledningen att låta marknaden ackumulera den senaste informationen i hopp om nya ledtrådar i kursgrafen. Rent tekniskt ser vi styrketecken om köparna lyckas bita sig fast kring nuvarande kursnivåer och i synnerhet om en etablering lyckas ske ovanför 2,00-2. 20 kronor.

Om detta sker bör återbesök av ATH-toppen inte vara allt för avlägset framöver. Lågpunkten vid 1,25 kronor kan bevakas som stöd. Likviditeten i aktien är historiskt mycket låg, men starkt tilltagande under den senaste veckan.

WntResearch (WNT) WntResearch, ett bolag verksamt inom cancerforskning, har brutit upp efter en tids kräftgång i prisintervallet 20-30 kronor för att så sent som igår vara uppe och nosa på jämna 50-kronorsnivån. Med hänsyn taget till gårdagens långa säljsvans samt den senaste tidens kraftiga kursrusning ser vi en rekyl som välbehövlig. Med tidigare kurstoppar i intervallet 35-40 kronor kan vi här se möjliga stödnivåer för fortsatt resa norrut.

Om säljare bryter ner under 30-35 kronor försämras bilden och trenden utmanas. WntResearch har en hyfsad daglig omsättning med drygt 1 Mkr/dag i snitt under det senaste halvåret – dock kraftigt tilltagande under den senaste månaden i takt med kursrusningen. Att tänka på: Börsvärlden har ett bevisat stort småbolagsintresse bland våra läsare, i synnerhet i dessa extrema tider av börsintroduktioner, emissioner och småbolagsraketer.

Det är viktigt att en extra gång betona riskerna med aktier noterade på de mindre listorna och i synnerhet de bolag med begränsad likviditet i sin aktie. Reaktionerna, både upp och ner, kan bli mycket stora på ny information och i mindre likvida aktier med stor spread kan det ibland bli svårt att ta sig in i/ut ur sin position. Dessa faktorer är upp till varje enskild investerare att ta hänsyn till och väga in i sin totala portföljsammansättning och risktolerans.

Inlägget Heta småbolagstrender – Teknisk analys över månadens kursdubblare dök först upp på Börsvärlden.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Safe Lane Gaming

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.