Medlemmarna i Nordens största aktiegrupp på Facebook siar om årets vinnaraktier
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Medlemmarna i Nordens största aktiegrupp på Facebook siar om årets vinnaraktier

Medlemmarna

Inför den första börsdagen 2017 fick de drygt 38. 000 medlemmarna i ”AKTIER”, Nordens största aktiegrupp på Facebook, medverka i en poll och lägga sin röst på den aktie som de tror har bäst förutsättningar att bli en vinnare under året. Nedan finner du resultatet från omröstningen samt kursgrafer med teknisk analys för topp tre av ”vinnarna”. ”Vilken aktie kommer att gå bäst under 2017?”, löd frågan i den omröstning som presenterades i gruppen AKTIER den 2 januari.

Under en dryg vecka fick medlemmarna lämna sitt bidrag och även kommentera med en motivering kring varför de tror på just denna aktie. Utfallet kan utläsas i bilden nedan. ”Vinnarna” i omröstningen Topp fem vinnare i omröstningen, i inbördes ordning, finner vi spelbolaget Starbreeze , prospekteringsbolaget Africa Oil , SaltX Technology med sin patenterade energilagringsteknologi, Tobii med fokus på eyetracking och slutligen Fingerprint Cards inriktade på biometrisk teknik för avläsning av fingeravtryck.

Gruppens grundare berättar mer om AKTIER – Utöver de löpande diskussionerna om aktier och andra börsrelaterade händelser som ständigt pågår i gruppen, försöker vi också erbjuda polls och olika ”happenings” som gör gruppen mer unik och engagerar medlemmarna. Som ett exempel bjuder vi ofta in börsbolag till Q/As, där bolagets VD (eller annan nyckelperson) får besvara våra medlemmars frågor direkt i gruppen. Detta har blivit ett mycket uppskattat format för både medlemmarna i AKTIER och bolagen i fråga, som får en chans att på ett mer personligt vis presentera sig, sitt bolag och räta ut eventuella frågetecken som kan uppstå t.

ex i samband med ett PM, kvartalsrapport, en nyemission eller en IPO, förklarar Joakim Andersson, gruppens grundare och admin. – Utöver att skapa unika händelser som gruppens medlemmar kan ta del av och engagera sig i är vi också extrem noga med bibehålla ett seriöst diskussionsklimat, helt fritt från påhopp och trams. Med en grupp som snabbt närmar sig 40.

000 medlemmar är det av allra största vikt att det finns struktur och tydliga förhållningsregler. Kombinationen av ett trevligt diskussionsforum med en rad unika ”happenings”, unika för vår grupps medlemmar, tror vi är de faktorer som gör att vi inte bara är Nordens största aktieforum på Facebook, utan även har en tillväxt om tusentals nya medlemmar varje månad, berättar Gustav Olsson, admin i gruppen. Mer om Facebook-gruppen ”AKTIER” AKTIER är Nordens största aktiegrupp på Facebook med snart 40.

000 medlemmar. Tusentals nya medlemmar ansluter sig varje månad för diskutera aktier, fonder, placeringar och övriga börs- och finansrelaterad händelser och ämnen med andra likasinnade investerare. Bli medlem i AKTIER genom att söka på gruppens namn på Facebook eller genom att  klicka här.

Börsvärlden kommenterar den tekniska bilden av omröstningens tre ”vinnare” På vilka grunder dessa specifika bolag har valts ut och korats fram som möjliga vinnarkandidater vet Börsvärlden i sig inget om, men vi väljer att ta fram vårt förstoringsglas för att studera dess aktiegrafer med fokus på utbud och efterfrågan samt tekniska nyckelnivåer. Starbreeze B (STAR B) Efter en fantastisk kursresa som har pågått under många år ser spelutvecklingsbolaget Starbreeze numera allt mer ut som en fallande stjärna. Sedan toppen under sommaren 2016 har i skrivande stund närmre 40 % bolagets börsvärde raderats ut.

Just nu är spelsektorn under hård kurspress och ser överlag tekniskt väldigt svag ut. Många är nog de som hoppas på en comeback för Starbreeze, vilket ter sig tydligt då aktien var den med överlägset flest röster i undersökningen. Vissa anser att ett lågt pris i sig innebär ”rea” och köpläge, medan vi föredrar att ställa oss med trenden och invänta omslag först.

Det går alltid att chansa på att försöka pricka en botten, och någon kommer självfallet att träffa rätt på kronan, men som strategi är det extremt svårt att bemästra och väldigt förrädiskt. Vi är avvaktande tills vi ser att en botten börjar mejslas ut, gärna med omslag och etablering tillbaka upp över 200-dagars glidande medeltal (ofta ansett en vågbrytare mellan stigande och fallande trend). Tills så eventuellt sker ter sig en avstämning av tidigare lågpunkter kring 13-15 kronor följ av 10-11 kronor inte helt orimligt.

Positiva styrketecken att hålla utkik efter vore en etablering tillbaka upp över motståndszonerna som nu återfinns i intervallet 18-21 kronor. Africa Oil (AOI) Olje- och gasprospekteringsbolaget Africa Oil illustrerar ett bra exempel på hur ”rea” kan bli ännu mer ”rea”, och ännu mer ”rea” till den grad att de flesta sannolikt väljer att slutligen ge upp och kasta in handduken. Om vi studerar den långa grafen kan vi skönja en del av aktiens forna glansdagar (som högst med kurser uppe runt 80 kronor!).

Den negativa trenden har varit lång och ihållande i många år, men vi börjar nu se aktien åter vakna till liv med en etablering ovanför 200MA och en dryg kursdubbling bara under de senaste 12 månaderna. Rekyler ser intressanta ut för köplägen och så länge vi ser en stigande trend, gärna med priser stabilt ovanför 200MA ställer vi oss positiva till aktien som en fortsatt turn around. En etablering ovanför motstånden kring 20-23 kronor är ytterligare ett styrketecken att hålla utkik efter för fortsättning norrut.

SaltX Technology Holding B (SALT B) SaltX, ett bolag med patenterad energilagringsteknologi, sattes på börsen via ett omvänt förvärv under våren 2016. Efter en inledande konsolidering har aktien etablerat en starkt stigande trend med successivt högre toppar och bottnar. Trenden är starkt uppåtriktad och rekyler ser intressanta ut för ingång.

Vi ser också gärna att kursen fortsätter håller sig ovanför den stigande kanallinjen med successivt stigande toppar och bottnar. Det stora eldprovet blir nu att se om köparna lyckas etablera sig ovanför topparna kring 23-25 kronor – ett styrketecken som sannolikt banar väg för fortsatt kursstegring framgent! Rättelse 2017-01-30:  Uppgifter gällande SaltX Technology har uppdaterats. Inlägget Medlemmarna i Nordens största aktiegrupp på Facebook siar om årets vinnaraktier dök först upp på Börsvärlden.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fingerprint Cards

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.