Abelco söker nya värdeinvesteringar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Abelco söker nya värdeinvesteringar

Abelco

Abelco Investment Group är som namnet antyder ett investmentbolag. Affärsidén är konkret och enkel, att investera i bolag med stark tillväxtpotential. Investeringarna sker i samband med omstruktureringar och kan riktas mot flertalet olika branscher. I detta reportage får du läsa om en kommande investeringsmöjlighet.

Oavsett om det gäller företag verksamma inom för Sverige uråldriga branscher som industri och verkstad eller nya hypermoderna innovativa teknikbolag och digitala lösningar står Abelco redo att träda in verksamheten och investera. Den avgörande faktorn är att investeringsobjektet i fråga bedöms ha de rätta förutsättningarna att bli en långsiktigt värdeskapande investering. Målsättningen är så tydlig den kan bli – att uppnå hög avkastning på investerat kapital.

Abelcos investeringsmodeller Abelco erbjuder både lånebaserad finansiering och equity. Investeringar vid omstrukturering, förvärv eller notering på börsen kan ske genom brygg- och direktfinansiering. Investeringar vid företagsrekonstruktion kan innebära finansiering av ackordslikvid och nytt rörelsekapital.

Lyckad emission genomförd – nu planeras IPO Abelco har nyligen genomfört en kraftigt övertecknad emission och planerar nu ytterligare en investeringsrunda inför framtida notering på NGM Nordic MTF. Börsvärlden har i samband med detta reportage ställt några frågor till Abelcos styrelseordförande Henrik Sundewall   som berättar om den lyckade emissionen och om de framtida börsplanerna. Finns det något som skiljer Abelco från andra investmentbolag noterade på börsen? Vad gör företaget unikt? – Framförallt möjligheten att finna spännande bolag.

Tillsammans med styrelsen och ägarskaran bildas ett fångstnät som spänner över inkubatorer, crowd funding-plattformar, investerarnätverk, Almi och marknadsplatserna. I nätverket som förser oss med fina case finns bl. a.

annat FrontOffice Nordic som har en ovanligt god historik gällande att genomföra bra turn arounds. Och det i alla branscher. Kan du kort berätta om den emission ni nu genomfört och vad den innebär för Abelco? – Ja, vi har nu fyllt på kassan för att stå redo att kunna genomföra fler affärer.

Vi har ett ovanligt bra flöde av nya case. Nu handlar det om att välja ut guldkornen och snabbt förädla dessa ytterligare. Vilken typ av investerare skall överväga att titta närmare på Abelco? – Spontant riktar sig Abelco till de investerare som känner att de missade Dividend Swedens resa.

Abelco satsar på synlighet och Investor Relations via Börsvärlden En extremt viktig faktor som 8 av 10 småbolag helt missar är den kommunikation som sker mellan bolag och aktieägare/potentiella aktieägare. Detta kallas för Investor Relations” men benämns vanligtvis ”IR”. Abelco är ett av de företag som redan före börsnotering har valt att kommunicera med investerarkollektivet och Börsvärlden kan idag berätta om ett påbörjat IR-arbete som innebär att du som prenumerant framgent kommer att få veta mer om Abelco via våra publikationer.

Oavsett om det gäller den kommande emissionen eller viktiga nyheter som påverkar företagets värdering och potential kommer du att kunna läsa om detta i Börsvärldens olika publikationer och på vår webb. Att Abelco satsar på IR visar att man menar allvar med de stundande börsplanerna. Det indikerar vidare ett stort intresse för transparens i den kommunikation som alla intressenter har rätt att ta del av.

Börsvärldens generella syn på IR-arbete är att detta är en nödvändighet för att ett noterat bolag skall uppnå såväl likvid handel på kapitalmarknaden samt en rättvis värdering. Vill du veta med om Abelco? Läs mer om Abelco direkt via bolagets webbplats. Här läser du ett tidigare reportage om Abelco från tidningen ”Börshajen”.

Förtydligande Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med Abelco Investment Group AB. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till info@borsvarlden.

com. För mer information om de riktlinjer som är framtagna för skapandet av en artikel, se Börsvärldens FRISKRIVNING. Inlägget Abelco söker nya värdeinvesteringar dök först upp på Börsvärlden.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Abelco Investment

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.