Aerogel: Långsiktiga möjligheter - Analysguiden

Nyhet

Aerogel: Långsiktiga möjligheter - Analysguiden

Effekterna av Covid-19-pandemin började synas redan under första kvartalet men slog igenom fullt ut under det andra kvartalet, vilket har påverkat orderingången och verksamheten. Inför 2020 var förutsättningarna goda för att Svenska Aerogel successivt skulle ta steget från att vara ett mer renodlat utvecklingsbolag till att gå in i en kommersialiseringsfas. Den utvecklingen har åtminstone temporärt bromsats upp och förskjutits mot 2021 och 2022. Utöver mer kortsiktiga åtgärder, som kostnadsbesparingar och resursoptimering, för att parera effekterna av pandemin har Svenska Aerogel arbetat vidare med att utveckla produktionstekniken. På så sätt är man väl förberedd att möta marknaden när efterfrågan tar fart. Arbete pågår också löpande med att säkerställa den finansiella ställningen och bolagets likviditet.

Tecken på ökad aktivitet

Sedan sensommaren finns vissa tecken på ökad aktivitet inom olika kundgrupper och segment om än från låga nivåer. Vår bedömning är att en ökad aktivitetsnivå kommer att synas i orderingången från 2021, efter ett svagare 2020. I arbetet med att stärka organisationen och utveckla affärsmöjligheter har en ny produktutvecklare och säljchef rekryterats under sommaren. Positivt är att den förstärkning av balansräkningen som gjordes under 2019 och i början av 2020 möjliggör ett långsiktigt strategiskt arbete - med målet att nå positivt kassaflöde inom några år.

Motigt på börsen i år

I spåren av förseningar i orderinflöde och produktion som varit under 2019 och första halvåret 2020 har Svenska Aerogel haft det motigt på börsen under det senaste året. Utvecklingen har spätts på av externa faktorer som pandemin, men reflekterar också utspädningen från genomförda emissioner. Sedan årsskiftet har aktien fallit med nära 40%. Vi bedömer dock att det underliggande caset ligger kvar och om bolaget lyckas i sin satsning att nå marknadsacceptans, med ökad omsättning och orderingång, finns en god potential för en uppvärdering av aktien från dagens nivåer. Inbromsningen under andra kvartalet var väntad men vi har justerat ner prognoserna för helåret. Vi förväntar oss en trendmässigt mer väsentlig uppgång i orderingången under 2021 och 2022, vilket väntas ge genomslag i bolagets intäkter.

https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/svenska_aerogel_-_q2_2020.pdf

Research feed

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Svenska Aerogel

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Svenska Aerogel

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev