Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Prostatype Genomics nyintroduktion
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Prostatype Genomics nyintroduktion

Prostatype Genomics har utvecklat ett gentest för diagnos av prostatacancer som kan ge stora fördelar i behandlingen av sjukdomen. Bolaget tar nu in pengar för att etablera testet på marknaden genom en notering på First North. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Tidningen hittar en varningsflagga i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den handlar om att det är ett komplext och svåröverskådligt erbjudande.

"Prostatype har en modern lösning på ett stort medicinskt problem. Bättre prostatacancerdiagnoser kommer att spara lidande för patienter och resurser för vården. Ägare och nyckelpersoner ställer upp med kapital i unitemissionen. Det gillar vi. Vi ser att Prostatype kan vara en långsiktigt intressant placering för den riskvillige. Kommer bolaget i mål med sina prognoser ska aktien värderas upp rejält", skriver tidningen.

"I det korta perspektivet menar vi att uppvärderingspotentialen är något begränsad med en värdering inklusive teckningsoption på en rimlig nivå. Med tanke på hur het introduktionsmarknaden är just nu och de kvaliteter Prostatype har finns det en stor möjlighet att det inte är ett problem att en tydlig introduktionsrabatt saknas. Som spekulation kan det mycket väl bli rätt att teckna", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger aktien en fyra i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag, vilket ska tolkas som ett neutralt råd.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Prostatype Genomics

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Prostatype Genomics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt