Affärsvärlden ser ingen brådska att köpa aktier i Offentliga Hus nyintroduktion
Sidan är sponsrad och kan innehålla länkar till samarbetspartners, se vår dataskyddspolicy.

Nyhet

Affärsvärlden ser ingen brådska att köpa aktier i Offentliga Hus nyintroduktion

Fastators samhällsbyggnadsdel knoppas av och noteras på First North som Offentliga Hus. Hög belåning och interna transaktioner inför börsnoteringen gör att vi håller oss från köpknappen. Det skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen.

Affärsvärlden hittar två varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om tveksamma incitament, ett brett intervall för teckningskursen och en rabatterad emission tätt inpå nyintroduktionen.

"Sammanfattningsvis ser vi ingen brådska att köpa aktier i Offentliga Hus. Vi har tilltro till ledningen som har ett fint track reckord i Stendörren. De har bevisligen erfarenhet, om än ifrån en annan nisch (logistik och industri) än de samhällsfastigheter de nu ska navigera sig igenom. Startsträckan inför noteringen känns dock väl kort, åtminstone ett år med den nya ledningen hade varit att föredra", skriver tidningen.

"Samhällsfastigheter må vara hett på börsen, men den i sammanhanget oprövade ledningen och den höga belåningen utgör inte en tillräckligt stabil grund för någon vidare premievärdering på börsen. I vårt huvudscenario räknar vi med en substanspremie på 20 procent, en motiverad rabatt relativt sektorkollegan SBB:s premie på 38 procent. En sådan värdering ger inte någon vidare uppsida. Vi ställer oss vid sidlinjen", avslutar Affärsvärlden.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra populära nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev