Africa Resources minskar rörelseförlusten i andra kvartalet - bra kostnadskontroll

Nyhet

Africa Resources minskar rörelseförlusten i andra kvartalet - bra kostnadskontroll

Africa Resources redovisar marginellt lägre omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar minskad rörelseförlust.

Rörelseresultatet blev -0,4 miljoner kronor (-2,9).

Resultatet före skatt var -0,4 miljoner kronor (-2,9).

Resultatet efter skatt blev -0,4 miljoner kronor (-2,9).

Bolagets vd Thomas Häggkvist skriver i en kommentar att man parerar osäkerheten på marknaden genom att hålla nere kostnader samt fortlöpande hålla sig uppdaterat om utvecklingen på marknaden, om corona-situationen och möjligheten att resa till- och inom DRC.

"Baserat på bolagets låga kostnadsstruktur går det snabbt att skapa god lönsamhet och ta igen sämre produktionsperioder när bolaget processar alluvial malm med bra halter", förklarar man.

I takt med ökad stabilitet i produktionen kommer företagsledningen att utvärdera en utökning av
produktionen till flera produktionsplatser. Att hålla flera maskiner igång på olika licenser bedöms skapa en starkare plattform för verksamheten samt minimerar verksamhetsriskerna.

"Vi ser fram emot ett fortsatt hårt arbete under hösten under en längre tids torrperiod, vilket skapar de bästa förutsättningarna för bolagets diamantutvinning i Kasai och således kommer att ha stor betydelse för årets totala produktion", avslutas kommentaren med.

Africa Resources, MkrQ2-2020Q2-2019
Nettoomsättning00,1
Rörelseresultat-0,4-2,9
Resultat före skatt-0,4-2,9
Nettoresultat-0,4-2,9

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Africa Resources

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Africa Resources

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev