Africa Resources öppnar ett till produktionsområde i Kongo, inleder småskalig tradingverksamhet

Nyhet

Africa Resources öppnar ett till produktionsområde i Kongo, inleder småskalig tradingverksamhet

Africa Resource ska öppna ett andra produktionsområde längs med Lumbembe-floden i södra Demokratiska republiken Kongo. Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet är att sprida riskerna och kunna ha en mer jämn produktion med tillfredsställande halter. Bolaget räknar med att ha igång en produktionsmaskin på den nya arrenderade licensen i december.

Separat meddelar Africa Resources att man inleder småskalig tradingverksamhet av rådiamanter. Detta ska komplettera produktionen och bolaget tänker initialt köpa rådiamanter utvunna av lokalbefolkningen nära egna projektområden.

”Africa Resources bedömer att bolaget har goda förutsättningar att bedriva en sådan småskalig tradingverksamhet framgångsrikt bl a med hänsyn till att flera i bolagets ledning är födda och uppvuxna i berörda områden och därmed har ett brett kontaktnät samt fysisk närvaro på produktionssiterna”, heter det.

Efter en tids utvärdering av de första resultaten kan det aktuellt med en uppskalning av tradingverksamheten på sikt, tillägger bolaget.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Africa Resources

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Africa Resources

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev