Aktie-Ansvar Europa minskade 3,5 procent i juli - Börskollen

Nyhet

Aktie-Ansvar Europa minskade 3,5 procent i juli

Fonden Aktie-Ansvar Europa minskade 3,5 procent i juli, vilket var i linje med fondens jämförelseindex som också minskade 3,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 18,2 procent och är därmed sämre än index som har minskat 13,6 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Enligt förvaltaren Lars-Erik Lundgren var utvecklingen i portföljen generellt splittrad och ingen entydig trend inom eller mellan sektorer kunde ses.

"Det om något är ett tecken på hur olika dagens situation kan påverka bolagen. Om något utvecklades defensiva sektorer som stapelvaror något bättre än övriga. Det var för övrigt den enda sektor som stängde på plus. Bästa bidragsgivare under juli var Nobia, Ipsen och Unilever. Bland innehaven som tyngde fanns Santander, Novarits och Hochtief."

Vidare beskriver han att han tror att osäkerheten om vart konjunkturen tar vägen är enorm.

"Aktiemarknaden har redan tagit på sig den positiva hatten och räknar med en snabb återhämtning nästa år. För att det ska ske bör vi få ett vaccin redan under hösten som fungerar
tillfredsställande. Skulle ett vaccin dröja till sommaren nästa år är prognoserna för 2021 troligtvis för höga. Frågan är hur mycket staterna orkar med att stimulera. Budgetunderskott i dagens storlekar kan inte fortsätta i all evighet även om ingen idag verkar bekymra sig nämnvärt. På sikt är vi positiva och vi kommer besegra även corona men på kort sikt har börsen utvecklats stark sedan botten. De europeiska börserna har dock inte hängt med riktigt vilket gör oss försiktigt positiva."

Inga större förändringar i portföljen rapporteras.

Aktie-Ansvar Europa, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent-3,5
Index MM, förändring i procent-3,5
Fond i år, förändring i procent-18,2
Index i år, förändring i procent-13,6

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev