Alelion får ny order från Terberg Group värd 8 miljoner kronor

Nyhet

Alelion får ny order från Terberg Group värd 8 miljoner kronor

Batterispecialisten Alelion har enligt ett pressmeddelande fått en uppföljningsorder från den globala specialfordonstillverkaren Terberg Group. Ordern ska levereras under första kvartalet 2021 och är värd 8 miljoner kronor.

Det är den andra ordern på kort tid från Terberg och den tredje sedan de båda parterna tecknade ett samarbetsavtal 2018.

Batterisystemen ska användas för elektrifiering av terminaltraktorer och ordern innefattar också serviceavtal.

"Ökad elektrifiering har länge pekats ut som avgörande för att lösa klimat- och utsläppsproblematiken inom hela fordonssektorn. Vad den här ordern visar är att det börjar finnas en kunddriven efterfrågan inom specialfordonssegmentet och att förändringen nu verkligen är på gång", säger Åsa Nordström, vd för Alelion.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Alelion Energy

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Alelion Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev