Alelion kallar till extra stämma den 18 september för att godkänna nyemission

Nyhet

Alelion kallar till extra stämma den 18 september för att godkänna nyemission

Aktieägarna i batterispecialisten Alelion kallas till extra bolagsstämma fredagen den 18 september i Göteborg.

Bolagsordningen föreslås ändras, innebärande att antalet aktier ska vara lägst 147,4 miljoner och högst 589,5 miljoner aktier.

Styrelsen föreslår att stämman ska godkänna den nyemission av units med företrädesrätt för aktieägarna som aviserades tidigare idag. Villkoren innebär att en aktie berättigar till tre uniträtter. Sju uniträtter ger rätt att teckna en unit för 90 öre. Varje unit består av en ny aktie och en ny teckningsoption TO2.

Styrelsen vill ha även bemyndigande från stämman att besluta om en övertilldelningsoption i nyemissionen.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Alelion Energy

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Alelion Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev