Alelions företrädesemission blev övertecknad, utnyttjar överteckningsoption

Nyhet

Alelions företrädesemission blev övertecknad, utnyttjar överteckningsoption

Batterispecialisten Alelions nyemission av units, bestående av aktier och vederlagsfria teckningsoptioner, med företrädesrätt för aktieägarna på 56,8 miljoner kronor tecknades till 120 procent och blev därmed övertecknad. Garantiåtaganden som lämnats i samband med företrädesemissionen kommer således inte att tas i anspråk. Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen har beslutat att utnyttja möjligheten till överteckningsoption på 11,4 miljoner kronor. Bolaget tillförs därmed totalt 68,2 miljoner kronor före emissionskostnader.

Kapitaltillskottet ska användas för att finansiera ett ökat fokus på sälj och marknadstillväxt inom materialhantering och specialfordon samtidigt som en upprampning av produktion sker för att säkra leveranser till befintlig kundbas.

- Vi är mycket nöjda med det starka stödet från både befintliga och nya aktieägare i företrädesemissionen, vilket även möjliggjorde ett fullt utnyttjande av överteckningsoptionen. Elektrifieringen av fordon fortgår och branschen som helhet står inför en stark tillväxt. Kapitalanskaffningen ger Alelion fortsatta möjligheter att fokusera på försäljning och marknadstillväxt inom våra valda segment inom materialhantering och specialfordon samt att säkra leveranser till våra befintliga kunder, kommenterar Alelions vd Åsa Nordström.

Alelion har efter nyemissionen 223,19 miljoner aktier och 75,80 miljoner teckningsoptioner TO2 utestående.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Alelion Energy

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Alelion Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev