Alm Equity ökar rörelseresultat, vd:n inte förvånad ifall fler dotterbolag visar fulla värden i noterade miljöer

Nyhet

Alm Equity ökar rörelseresultat, vd:n inte förvånad ifall fler dotterbolag visar fulla värden i noterade miljöer

Bostadsutvecklaren Alm Equity redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade.

Omsättningen sjönk 38,6 procent till 215 miljoner kronor (350).

Rörelseresultatet blev 59 miljoner kronor (4), med en rörelsemarginal på 27,4 procent (1,1).

Resultatet före skatt var 48 miljoner kronor (7).

Resultatet efter skatt blev 40 miljoner kronor (-1).

Resultat per aktie hamnade på 1,14 kronor (-4,29).

Koncernens likvida medel uppgick vid periodens utgång till 542 miljoner kronor (220) .

"När jag blickar framåt kan jag konstatera att möjligheterna för Alm Equity är mycket stora. Någon egentlig konkurrent inom vår nisch ser jag inte samtidigt som marknadsförutsättningarna gynnar oss", säger vd:n Joakim Alm.

Alm säger även att han skulle bli förvånad ifall det inte finns fler dotterbolag än nyligen noterade Svenska Nyttobostäder som skulle visa sina fulla värden bättre i en noterad miljö.

Alm Equity, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning215350-38,6%
Rörelseresultat5941 375,0%
Rörelsemarginal27,4%1,1%
Resultat före skatt487585,7%
Nettoresultat40-1
Resultat per aktie, kronor1,14-4,29

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev