Alphahelix ska förse etiopisk klinik med material för covid-19 diagnostik

Nyhet

Alphahelix ska förse etiopisk klinik med material för covid-19 diagnostik

Life science-bolaget Alphahelix uppger idag att de ska förse material för covid-19 diagnostik till en etiopisk klinik till ett initialt värde om 700 000 kronor. Affären omfattar hela kedjan från provtagning till kliniskt svar.

Den etiopiska kliniken i Addis Abeba har finansierats genom privata donationer med stöd av Etiopiens ambassad samt hälsomyndigheten.

- Förutom leverans och logistik så tar vi även ansvar för att förbereda laboratoriet så att provflöde och laboratorieverksamhet snabbt kan komma igång. Ett etablerat system att snabbt säkerställa framtida leveranser är på plats, kommenterar vd Mikael Havsjö

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Alphahelix

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Alphahelix

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev